Trendbloem: de prachtige Protea

Gespot in The Green Gallery #11

Met haar bijzondere schutbladeren, poederroze teint en stevige bloemsteel is de prachtige Protea overduidelijk geen muurbloempje. Deze bloem past prima binnen de huidige trends waarin pasteltinten gemixt gaan met grovere texturen. In de nieuwe editie van The Green Gallery spotten we Protea als heldin met vele gezichten.

Protea in The Green Gallery #11 Mooiwatbloemendoen.nl

What’s in a name

In 1735 kreeg Protea haar naam toegewezen door Zweeds botanicus Karl Linnaeus. De naam Protea verwijst naar de mythische Proteus; een held die van persoonlijkheid kon ruilen en de wereld behoedde voor zeemonsters. Met de geschiedenis van haar naamgeving in het achterhoofd, zal het je niet verbazen dat de bloem symbool staat voor diversiteit en verandering.

Zoetsappige powervrouw

In Zuid-Afrika staat de bloem ook bekend als Suikerbossie: Deze naam is te danken aan sappen die de bloemen uitscheiden en die naar suiker smaken*. Maar vergis je niet! Deze dame kan uitstekend voor haarzelf zorgen. Er wordt zelfs beweerd dat Protea's een bosbrand kunnen overleven doordat hun harige schutbladeren als schild dienen. Als dat geen voorbeeld is van girl power…!

Stap in haar wereld

Ben je geïntrigeerd geraakt? Snappen we helemaal. Lees alles over deze trendbloem in de trendstory in editie #11 van The Green Gallery.

Fotografie: Imke Panhuijzen @imkepanhuijzen, Art Directie: Daphne Westland @studioenter, Styling: Angela Kuperus @angelakuperus, Make-up en Haar: Emmy Klomp @emmy- klomp, Model: Anne Louise @ Elvis Models. Stills: Myriam Balaÿ.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.