Te zien vanaf 31 augustus: Tulip Fever

Romantiek tijdens de Amsterdamse tulpenmanie van 1634

Op echte tulpen moet je nog even wachten, die laten hun kopjes pas weer zien als het een stuk kouder is. Kun je zolang niet wachten? Vanaf donderdag 31 augustus kun je in het donker genieten van Tulip Fever: een film vol romantiek en spanning in de tijd van de tulpenmania in 1634. 

Film Tulip Fever Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Vulture.com

We schreven er al eerder over: in de zeventiende eeuw was er in Nederland een ware tulpenmanie. Voor de prijs van een tulpenbol kocht je toen een heel Amsterdams grachtenpand. 


Tulpenbollen voor romantiek

Over die periode is nu een film gemaakt met o.a. Alicia Vikander, Christoph Waltz en Dane DeHaan. Het verhaal gaat zo: tijdens de Amsterdamse tulpenmanie van 1634 krijgt schilder Jan van Loos (DeHaan) de opdracht om een portret te maken van Sophia (Vikander), de echtgenote van Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz). Het huwelijk tussen het uiteraard bloedmooie weesmeisje en de oudere tulpenhandelaar is gearrangeerd en niet bepaald rozengeur en manenschijn. Tijdens het schilderen slaat de vonk over tussen Jan en Sophia. Maar wat nu? De jonge geliefden storten zich op de handel in tulpenbollen om uit de handen van Sandvoort te komen. Oeh spannend, aaahh romantisch.

Meer weten over Tulip Fever?

Tulip Fever is gebaseerd op de gelijknamige roman van Deborah Moggach. De regisseur is Justin Chadwick en er zijn ook rollen weggelegd voor Judi Dench, Zach Galifianakis en Cara Delevingne. Meer weten? Check Filmladder.nl