Stijltrends 2016

Met welke van de vier stijlen ga jij aan de slag?

Smaken verschillen. Én veranderen met de jaren. Niet alleen door ouder worden en persoonlijke groei, maar evengoed door de tijdsgeest en altijd verandere modebeelden en hypes. Ook de wereld van planten en bloemen is onderhevig aan trends. 

Voor 2016 hebben we in samenwerking met een trendwatcher vier stijltrends geformuleerd die van invloed zijn op de manier waarop je kijkt naar planten in een interieur, welke potten je koopt en wat voor functies jouw groen heeft. Ieder seizoen gaan we dieper in op een van de vier trendstijlen. Ga er zelf mee aan de slag of laat je inspireren!

Alles in verbinding

In de lente gaan de knoppen aan de bomen weer open. Net als balkondeuren, harten van mensen en het creatieve brein. We staan letterlijk open voor nieuwe ervaringen en ontwaken rustig uit onze winterslaap. Maar we gaan niet overhaast te werk. We willen vasthouden aan de rust en reinheid van de grote voorjaarsschoonmaak. Bijvoorbeeld door planten in huis te zetten met een bijzonder verhaal of met bijzondere eigenschappen.


Het kan nooit genoeg zijn

De zinderende zomer laat het hart sneller kloppen. Het kan niet warm en druk genoeg zijn! Barbecues worden afgewisseld met lange avondwandelingen en gezelligheid op het terras. We barsten van de energie en uiten dat in heftige prints, exotische bladeren en felgekleurde DIY's


Met nieuwe ogen kijken

De herfst doet zachtjes zijn intrede. Eerst met een onopvallende bui en later met een grijze gloed die niet lijkt weg te gaan. Rustig aan gaat de natuur, maar ook wij, terug naar de basis. Zwart-wit wordt afgewisseld met een primaire kleur die ons de nieuwe weg wijst. 


Een sprookjesachtige wereld

De winter was altijd al een magische tijd. Buiten klinkt het gedempt door een dikke pak sneeuw, binnen is het heerlijk warm en zorgt het kaarslicht voor spannende schaduwen. Omhels die mystieke tijd en creëer bijzondere hoekjes waar planten lijken over te gaan in de muur en waar kamers worden afgescheiden met ombre-slingers.