Stijltrend: Reconsider Space

Een andere kijk op bloemen, spullen en plekken

Hoogste tijd om nieuwe plekken te ontdekken! Geen tijd, want je hebt het te druk? Rustig maar, je hoeft er geen reizen voor te maken. We kijken gewoon anders naar onze eigen plek. Eigenlijk blijft niets zoals het was. Stoelen dienen als tafels en tafels als pronkkast. Spullen krijgen een andere betekenis en functie, zodat ineens andere dingen alle aandacht krijgen. 

Stijltrend Reconsider Space Mooiwatbloemendoen.nl

Zwart-witte vervreemding

Gooi je tijgervel de deur uit en breng je zachtroze bloemetjesgordijnen naar de kringloop. Heel je huis moet reconsidering space-vol met grafische motieven met hier en daar een knallend kleuraccent. De grafische zwart-witpatronen afgewisseld met een primaire kleur zorgen voor een sterke focus. Zeker als je durft te gaan voor de psychedelische uitstraling. Geometrische patronen worden op textiel en behang gebruikt. Open structuren en verrassende volumes en verhoudingen drukken hun stempel. De felle kleuren maken het niet nóg drukker, maar zorgen juist voor een rust- en focuspunt. Je woonkamer krijgt zo heel andere verhoudingen. De planten binnen lopen door naar buiten en andersom. Dit geeft het gevoel dat je leefomgeving veel groter is. 

Groter dan groot

Door items extreem uit te vergroten krijg je een verrassend ruimtelijk effect. Zet bijvoorbeeld een flinke open constructie om een vaas of pot en je krijgt een aandacht vragend eilandje in je huis. Op deze manier creëer je vol trots prachtige verrassingen!

Strakke bloemen

Als je aan bloemen denkt, denk je al snel aan vrolijke ronde vormen, kleine kringelende plaatjes en zachte kleurverlopen. Binnen deze trend zijn de bloemen juist strak en grafisch. Het draait om bijzondere vormen. Wat dacht je van de gerbera, lelie en Calla? Maar ook de chrysant, Craspedia, hyacint, amaryllis en Allium passen perfect bij Reconsider Space. Hou het qua kleur wel voornamelijk bij rood, geel, blauw en wit. 

Meer inspiratie en de tofste trend-must haves vind je op ons Pinbord!