Ruik de lente

Bloei op tijdens het geurigste seizoen

Schud het laatste restje winterslaap van je af en steek je neus in de lucht. Laat je verrassen door de zoetste geuren en liefdevolle aroma’s. Het seizoen waarin alles groeit, bloeit en vooral heerlijk geurt komt eraan. Laat je verrassen door de verse geuren buiten of sleep de ene na de andere bloeier je huis in. Maak je eigen huisparfummetje en ontdek hoe parfum gemaakt wordt. Schik een geurboeket en geniet. Wat ruik ik daar… de lente! 

Ruik de lente Mooiwatbloemendoen.nl

Lenteboeketrecept

Een grote bos op tafel is al het halve lentewerk. Maar voor de voorjaarstafel gedekt wordt met een vrolijke, volle vaas, moet het geheel nog bereid worden. Schik een sering, hyacint en narcis om het seizoen te verwelkomen. Voeg vooral toe wat je mooi vindt of kies voor de pioenroos, die ruikt heerlijk fris, groen en modern. Een flinke vleug poederachtige geur van seringen en een beetje van de ietwat naïeve, romantische geur van lelietje-der-dalen. Die ruikt echt naar het nieuwe seizoen. De witte tuberoos (Polianthus tuberosa) voegt de perfecte bloemige geur toe. Nog wat Magnolia’s en violier. Mix met dille en waxflower. Maak een topping van blauw druifje (Muscari), keizerskroon en brem. En ja, wat echt niet kan ontbreken is natuurlijk bloesem. Het liefst veel. Stijl het geheel af met sneeuwbal (Vibrunum opulus) en Geurerwt (Lathyrus). Zet de lekkerste geuren in je mooiste vaas en geniet!

Grootse geuren

In je boeket zijn nu vele favorieten van de Franse Sonia Constant verwekt. Sonia kent als geen ander het belang van geuren. Ze is neus van beroep. Een neus die parfums ontwerpt en de heerlijkste eau’s voor ons creëert. Ze gebruikt altijd haar grote liefde: de roos. Deze prachtbloem staat voor haar voor herinneren en heeft natuurlijk een perfect vrouwelijke geur. 

Voorjaar voor binnen

Heel je huis vol met de zoetste geuren? Dan wil je er natuurlijk samen van genieten. Haal al je dierbaren in huis en laat ze aanschuiven bij een hanami gathering. In Japan is dit een picknick onder kersenbloesem om de lente te verwelkomen. Omdat het bij ons vaak nog wat fris is, creëren we een westerse variant: een binnen/buitenbrunch waarbij de deuren wagenwijd open staan. Een stralende lentezon, een fris windje door het huis en warme voorjaarsaroma’s… geluk zit in grootse kleine dingen.