Power-boeketten

Omdat je het waard bent!
Geschatte leestijd: 5 minuten

Wanneer heb jij voor het laatst in de spiegel gekeken en jezelf een vet compliment gegeven? We vergeten vaak om de belangrijkste persoon in ons leven een steuntje in de rug te geven. Want die belangrijkste persoon, dat ben jij! Geef jezelf eens een extra portie zelfvertrouwen en/of een schouderklopje met een power-boeket, want dat ben jij dubbel en dwars waard. Kies het boeket met je favoriete sterspeler, laat je inspireren door het bijpassende gedicht en laat die positieve energie maar stromen!

Boost boeketjes
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

versjes én verse bloemen

Om jou extra te laten schitteren vind je bij ieder power-boeket een passend versje. De versjes zijn geschreven door Lars van der Werf - beter bekend als versjes van Lars. Laat je inspireren en kies voor het boeket met versje waar jij energie en kracht van krijgt. 

TULP

Kun jij wel wat vrolijkheid gebruiken? Geef jezelf dan vrolijkheid op een steeltje cadeau en schik ze in een mooie vaas, zoals deze. Tulpen staan symbool voor onstuimige liefde, genegenheid, hoop en positiviteit. In onderstaand boeket gebruikten we oranje en roze tulpen, met sandersonia, ook wel Chinese lantaarn, als sidekick

Vandaag geef ik
mezelf een tulp
cadeau, geef ik
mezelf hulp en
zo kom ik door
en door met jou,
omdat ik dan
meer van mezelf
kan houden en
dus ook wat meer
van jou

boeket tulpen

Chrysant

Geluk en gezondheid zijn toch wel twee van de belangrijkste dingen in het leven. Lukt het hier de laatste tijd nou niet zo mee, of voel je je hiermee juist sterk verbonden? Dan is de chrysant waar jij naar op zoek bent. Dit boeketje bevat naast de chrysant nog twee sterspelers, namelijk scabiosa en delphinium

In de spiegel zie
ik wie ik zien wil
en wie ik graag ben,
ik glimlach, naar mij,
stil, omdat ik mezelf
zo graag ken

boeket chrysant

Tuberoos

Wakker je creativiteit aan met de tuberoos. Deze bloem symboliseert namelijk nieuwe creaties. Daarnaast ruikt deze bloem heerlijk en combineert hij prachtig met bloemen als Zeeuws knoopje, mimosa en anthurium. Hij wordt dan ook vaak gebruikt in vele exclusieve parfums, leuke bijkomstigheid toch?!

Ik maak en doe
en bloei vandaag al
voor dag en dauw
en ben zo voor mij
waar ik zelf het
meest van hou

boeket tuberoos

Solidago

Ben je op zoek naar steun in een moeilijke tijd en heb je even een hart onder de riem nodig? Dan is de solidago jouw bloem. Een flinke bos met deze bloemen geeft je aanmoediging en zet je groei centraal. Dit prachtboeket in een net zo prachtige vaas bevat naast solidago nog vier sterspelers, namelijk klimroos, schermbloemen, crocosmia en grassen. 

Hier is mijn
licht, waarvan
je elk straaltje
hebben mag, schijn
het op je gezicht
op een donkere dag

boeket solidago

ANJER

Op zoek naar romantiek, passie en hartstocht? Kies dan voor de anjer. De symboliek van deze bloem is niet het enige wat haar zo aantrekkelijk maakt. Ook haar vele kleuren en vormen zorgen ervoor dat ze een prachtige hoofdrolspeler is in deze vaas, of in een ander prachtig exemplaar.  

De blaadjes van
een bloem vallen
één voor één naar
beneden, waaien met
de wind dan mee
en landen door het 
raam zo bij ons
op bed, toch goed
dat we de ramen
even open hebben 
gezet

boeket anjer

Alstroemeria

De alstroemeria is het symbool voor een langdurige vriendschap. Alle zes de bloemblaadjes staan voor een waardevolle eigenschap, namelijk begripvol, humoristisch, geduldig, empathisch, daadkrachtig en respectvol. Minimaal een van deze eigenschappen herken je vast in jezelf of in je beste vriend of vriendin. Pak je telefoon en geef dit gedicht door. 

Ik kan zo wel zes
dingen noemen waarin
ik je vind lijken op
de mooiste bloemen,
van je begrip, je
daadkracht, je humor,
respect en geduldigheid,
met jou in mijn bestaan
win ik elke strijd

boeket alstroemeria

Amaryllis

Voor een stralend interieur én humeur ben je bij de amaryllis aan het juiste adres. Deze fonkelende bloem brengt namelijk een flinke dosis warmte op koude dagen. Zeker in combinatie met bloemen als ranonkel en gestyled in je favoriete vaas. De amaryllis staat symbool voor trots en schoonheid. En trots mag je zeker zijn. Op jezelf en op jouw unieke schoonheid! 

De dagen dat je
lach andere mensen 
aan het lachen
maakt, is de dag
dat je weer iets
dichter bij jezelf
bent geraakt

boeket amaryllis

 

Oranje roos

De doornen van de oranje roos geven aan dat liefde niet altijd over rozen gaat. Desondanks staat de oranje roos symbool voor waardering en sympathie, genoeg redenen dus om de liefde voor jezelf weer wat meer aandacht te schenken en op nummer 1 te zetten. Combineer de roos met waxflower voor een speels effect! 

Zijn je dagen
even prikkelig en
verre van zorgeloos,
denk dan aan toen
je lichter was en
doornloos

boeket oranje rozen

meer bloemengeluk

Welk boeket en gedicht zijn jouw favoriet? We zijn benieuwd! Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Kun je nog wel wat meer bloemengeluk gebruiken? Ontdek dan deze typische winterbloemen, bekijk dit boeketrecept met de witte tulp in de hoofdrol, of steek je handen uit de mouwen en verwen jezelf met een heerlijke rozenscrub of chocoladebrokken met viooltjes