MR.LILIUM: van bol tot bloem tot baard

Achter de schermen bij MR.LILIUM
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het maken van scheerzeep; dat gebeurt bij Mooiwatbloemendoen.nl niet alledaags. Een jaar geleden vroegen we aan fooddesigner Katja Gruijters om de lelie voor ons te 'ontleden' en dieper in de achtergronden van deze bloem te duiken. We ontdekten dat de witte Madonna-lelie (Lilium Candidium) vanwege de helende en desinfecterende werking in de oudheid werd gebruikt om oliën en zalven te maken. Dé perfecte basis voor een scheerzeep. 

Van bol...

Met een samengesteld team van experts en enthousiastelingen (van kweker tot fooddesigner, van conceptdenkers tot videomakers) gingen we met dit gegeven aan de slag. Leliekweker Gerben Ravensbergen kweekte in een apart stuk kas - tussen de kippetjes - een afstammeling van de oer-lelie; de lelie 'Eyeliner'. 


Tot bloem...

Op 19 februari werden de lelies geplukt en gingen ze op weg naar de studio van Katja Gruijters. Haar studio was wit gekleurd van de lelies. Door onbespoten lelies te verwerken, maakte ze een maceraat; het ingrediënt voor het maken van de scheerzeep. 

 Tot baard...

Het eindresultaat: MR.LILIUM. Een exclusieve en natuurlijke scheerzeep met de verzorgende eigenschappen van de lelie. Bekijk hieronder de video die je even meeneemt in de wereld van bol tot bloem tot baard.