Met kerst eten we wat de (bloem)pot schaft

Sta eens samen in de keuken

De dagen voor de kerst zijn behoorlijk stressvol. Er zijn deadlines die aan je trekken, je hebt nog cadeaus te kopen én in te pakken. Die ene outfit moet naar de stomerij, je moet nog boodschappen in bulk inkopen en de kinderen moeten worden vermaakt. Hoe verwacht je dan ook nog een driesterrenmenu in elkaar te draaien? Dat hoef je écht niet alleen te doen. Jouw kerstuitnodiging is BYO. Bring Your Own bloemige smaaksensatie. Dat geeft in ieder geval genoeg ingrediënten voor een leuk gesprek tijdens het eten!

Kerst 2018 Mooiwatbloemendoen.nl

Je moeder brengt het voorgerecht, je bff een amuse, een suikeroom het dessert, een gezellige buurman een cocktail en jij doet het hoofdgerecht. Kijk, dat scheelt stress! Dat je tijdens zo’n diner zowel klassiek Frans als pittig Indonesisch aan het eten bent, maakt helemaal niets uit. Zolang het maar met liefde is gemaakt. Én met bloemen!

Een variant op de BYO

Het is ook heel leuk om je gasten alleen hun favoriete ingrediënten en eetbare bloemen te laten meenemen. Begin de dag vroeg en spendeer de dag gezamenlijk in en rondom de keuken. Dat resulteert vast en zeker in nieuwe (te) gekke gerechten waar nog lang over gesproken zal worden.

Om elkaars vingers bij af te likken

Niet iedereen is een keukenprins(es) dus een handjevol tips delen mag altijd. Wat dacht je van de ultieme kersttaart? We hebben het over een overheerlijke red velvet cake met rood fruit en rode rozen. Het recept download je hier. 

Spraakwater

Valt het gesprek stil omdat je vrienden en (schoon)familie toch niet zoveel gemeen hebben? Een beetje spraakwater kan geen kwaad. Een waar kerstdrankje is het; deze heerlijke cocktail met gin, cranberry, lavendel en rozenblaadjes. De schunnige anekdotes en sterke verhalen vloeien dan vast en zeker snel over de tafel. Het recept download je hier.