Lisianthus: klokkende rokjes in unieke kleuren

Een zomerliefde die ook in de winter bloeit

Niets verdrijft grauw en kou zo vlot als de vrolijke bloemen van Lisianthus. Zeker nu is het extra genieten van hun kleurenpalet vol prachtige pastels en paarstinten.

Lisianthus Zomerliefde in de Winter Mooiwatbloemendoen.nl

Alsof ze net zijn geplukt

Als je Lisianthus ziet, denk je waarschijnlijk even aan de zomer. Deze bloemen wekken al snel het gevoel van een bloeiende wei in de zon bij je op. En dat maakt ze perfecte partners om de vallende blaadjes blues mee te bestrijden.

Maak er eens een bloeiend binnentuintje van. Flessen, potten en vazen in een mooie bak zetten en er Lisianthus in diverse lengten over verdelen, dan krijg je zoiets vrolijks als dit arrangement. Waarmee je elk lagedrukgebied lachend tegemoet ziet.

 

 

Graag onder elkaar

Lisanthius houdt van schoon vaaswater. Snij de stelen schuin af, zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt en voeg (extra) snijbloemenvoeding aan het water toe: dit verlengt het vaasleven met minimaal een week. Het leuke aan Lisianthus is dat het een van de weinige bloemen is waarmee je een monoboeket (= allemaal dezelfde bloemen) kunt maken zonder dat het eentonig wordt. Er gebeurt zoveel in bloeifasen, takken, knoppen, zijtakken en bloemen dat je verder niets meer nodig hebt. 

Ga je aan de slag? Laat op onze Facebookpagina een berichtje achter met het resultaat!