Jouw astrologische bloemlezing: Vissen

Welke bloem hoort bij jouw sterrenbeeld?

Of je er nu in gelooft of niet, iedereen leest wel eens zijn horoscoop. Je weet vast wel de karaktereigenschappen te noemen van het sterrenbeeld waarin je geboren bent. Niet alleen hemellichamen willen hun zegje doen over je persoonlijkheid. Ook bloemen hebben een signatuur die passend gekoppeld kunnen worden aan een sterrenbeeld. In samenwerking met ELLE en astroloog Bernard Fitzwalter hebben we een bloemlezing gemaakt. Lees snel welke bloem bij jou past!

Bloemlezing vissen Mooiwatbloemendoen.nl

De sterren over Vissen

De Vis is een ware kameleon en kent eigenschappen van alle andere tekens in de dierenriem. Je maakt het leven betekenisvol en wordt daarom gezien als ware muze. Deze uiteenzetting van eigenschappen gaat perfect samen met: narcis.

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

In de Griekse mythologie raakt Narcissus geobsedeerd door zijn eigen spiegelbeeld toen hij dat in een vijver zag. Hij kwijnt weg en verandert in een bloem die tot op de dag van vandaag zijn naam draagt. De wilde narcis, die vroeger als medicijn werd gebruikt, is tegenwoordig zeer zeldzaam. De gekweekte variant daarentegen, die je overigens ook vaak in het wild tegenkomt, is een van de populairste bloemen en verkrijgbaar in honderden verschillende varianten. In Azië wordt ze gezien als geluksbloem omdat ze aan het begin van het Chinese Nieuwjaar gaat bloeien. 

De rest van het dierenriemboeket

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ook de bloemlezing van de andere sterrenbeelden.

Illustraties: Nicola Kloosterman