Jouw astrologische bloemlezing: Steenbok

Welke bloem hoort bij jouw sterrenbeeld?

Steenbok: 22 december t/m 19 januari

Of je er nu in gelooft of niet, iedereen leest wel eens zijn horoscoop. Je weet vast wel de karaktereigenschappen te noemen van het sterrenbeeld waarin je geboren bent. Niet alleen hemellichamen willen hun zegje doen over je persoonlijkheid. Ook bloemen hebben een signatuur die passend gekoppeld kunnen worden aan een sterrenbeeld. In samenwerking met ELLE en astroloog Bernard Fitzwalter hebben we een bloemlezing gemaakt. Lees snel welke bloem bij jou past!

Bloemlezing steenbok Mooiwatbloemendoen.nl

De sterren over Steenbok

Op Steenbok kun je bouwen. Je bent een mens van je woord. Ook sta je er om bekend je zaken zelf en goed te regelen. Deze uiteenzetting van eigenschappen gaat perfect samen met: calla.

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

Steenbokken zijn ambitieus en vastberaden maar ook gereserveerd. Ze zijn serieus in zowel houding als uiterlijk, en kiezen daarom vaak voor donkere kleuren en een behouden, veilige stijl. Een smoking bijvoorbeeld, het zwart en wit van zo'n pak toont precies de kwaliteiten van het sterrenbeeld: elegant, formeel, klassiek. De calla beschikt eveneens over deze eigenschappen. Ze is vooral bekend - met name door haar optreden in talloze bruidsboeketten - in de pure, witte variant, maar ze is er behalve in rood, geel, paars, oranje, groen en tweekleurig zelfs in zwart. Een bos witte en zwarte bloemen krijgt het voor elkaar om tegelijk formeel te zijn en een statement te maken - meer Steenbok dan dat wordt het niet. 

De rest van het dierenriemboeket

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ook de bloemlezing van de andere sterrenbeelden: Waterman, Vissen, Stier, Tweelingen, Ram, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Kreeft

Illustraties: Nicola Kloosterman