Instaptips voor een Instagram vol bloemen

Zo fotografeer je bloemen op hun mooist

Dankzij Instagram mag iedereen zich op zijn tijd Doutzen, Kendall of Gigi voelen. Zo ook je verse bloemen. Met deze vijf tips zet je jouw bloemen het mooist op de foto.

Instaptips voor een Instagram vol bloemen - mooiwatbloemendoen

Fotografeer buiten de vaas

Het ligt voor de hand om een boeket in de vaas te fotograferen. Leg de bloemen eens op de grond en fotografeer het boeket van bovenaf. Gehuld in cadeaupapier ziet het er opeens heel bijzonder uit. Vind je niet?

Voeg een levend element toe

Een hand die de laatste bloem in de vaas plaatst, een hond die net voorbij kwispelt, een boeket zo groot als een kleuter. Het geeft je foto speelsheid en dankzij het levende element krijg je een duidelijke schaling.

Laat lelijkheid zien

Ligt het keukenblad vol met stelen, doornen en losse bladeren? Aanschouw dit prachtige kunstwerk eens met andere ogen. Opeens is de "rotzooi" een abstract expressionistische situatie die erom smeekt vastgelegd te worden. 

Schep orde

Voor het bloemschikken leg je de bloemen op soort, kleur en grootte naast elkaar neer. Zie je hoe interessant deze voorbereiding oogt? Wat ook heel leuk kan werken is een verloop of gradient. Van verschillende anjers of hortensia's bijvoorbeeld. 

Speel met lege ruimte

Door juist heel weinig te laten zien, kun je een heel spannend beeld maken. Gebruik alleen de linker- of rechteronderhoek waar net een roos, gerbera of lisianthus om het hoekje komt kijken. De rest van het beeld vul je op met prachtige schaduwen, lichtinvallen en een vervaging van de achtergrond. 

We zijn benieuwd wat je voor moois hebt gemaakt! Deel je het met ons op Instagram?