Het goedmaakboeket voor een (ramp)zalig Xmas

Omdat je het maar nooit weet met de feestdagen

Het was echt niet de bedoeling om je tante te wijzen op haar extra kerstkilo’s. Ook bedoelde je het meer dan goed toen je hielp met opdekken en de antieke schaal vol met aperitiefjes uit je handen glipte. En dan dat ongemakkelijke moment tussen de twee broers. Je wordt alweer overmand door plaatsvervangende schaamte als je eraan terugdenkt. Oh ja, we weten nog steeds niet wie de deuk heeft gereden in de nieuwe auto van vaderlief. En je eigen lief, geef je nog even een snauw terwijl je met een overhit hoofd de kalkoen uit de oven haalt. Kortom, het kerstdiner was een avond om nooit meer te vergeten. Toch voel je je als host verantwoordelijk voor de scheve gezichten. Gelukkig was je voorbereid met een extravagant goedmaakboeket!

Boeket met rozen, lelies en takken Kerst Mooiwatbloemendoen.nl

Een (ramp)zalig Xmas

Kerstmis is een feestelijke periode waarin we mogen genieten van sprankelende outfits, de meest heerlijke diners en het samenzijn met familie, vrienden en geliefden. Het is ook de tijd waarin emoties flink op kunnen lopen. Niet alleen te wijten aan de vele heerlijke drankjes, maar ook omdat we gewoon niet helemaal meer gewend zijn aan het op elkaars lip zitten. Het is ook alweer even geleden dat je uit huis ging. En hoe zalig de avond ook is, je bent altijd maar één boze blik verwijderd van een ramp. 

Goedmaakboeket vol liefde

Het maakt niet uit welke bloemen en takken je kiest voor een goedmaakboeket, als de intentie maar goed is. Om in de kerstsferen te blijven mag het best wel een beetje uitbundig. Zo’n boeket waardoor je helemaal in beslag wordt genomen (en hopelijk de kerstellende vergeet). Bloeiende rozen, prachtige lelies in de knop, een paar takken die het geheel een schilderachtig uiterlijk meegeven. Grote kans dat je scherven hebt veroorzaakt. Dus een vaas kan er ook wel van af. Een mooie glazen of misschien een bijzondere aanwinst bij de kringloop. 

Bezorgen of brengen

Ben je bang om de persoon in kwestie onder ogen te komen? Kies dan voor een boeketbezorging. Durf je het gewoon aan? Dan breng je het boeket zelf. Bereidt je voor op een: “ahh, dat had toch helemaal niet gehoeven!” Klopt, maar is het ook gewoon niet heel leuk om zo’n goedmaakboeket te geven? Je zou er bijna een ruzietje voor uitlokken tijdens het gourmetten... Oeps, verklapte ik nu net je grootste geheim? Druppelde ik per ongeluk expres rode wijn op je witte overhemd? Gelukkig heb je gisteren al een goedmaakboeket samengesteld en in de bijkeuken klaarstaan. Voor de zekerheid.