Help je bloemen de hitte door

Lekker lang genieten van een prachtig zomerboeket

Er is niks mooier dan een zomerse zee aan bloemen. Van ontspannen genieten van een flinke dosis geur en kleur die de vrolijke dagen nog prachtiger maakt. Maar hoe blijven deze bloeiers stralen bij de sidderende hitte? Natuurlijk blijf je de voetjes koelen in een prachtige vaas… en er is meer.

Zomer Mooiwatbloemendoen.nl

Zo blijven je bloemen mooi tijdens de zomerhitte

Bij gebrek aan factor 30 voor flora moeten we de bloemen op een andere manier een beetje helpen. Ze hebben nu wat extra verzorging nodig.

Zorg voor een brandschone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel. Er mag geen blad in het water hangen. Door de hogere temperaturen groeien er extra snel bacteriën in het water, die de bloemen minder goed houdbaar zullen maken. De vaten van de bloemstelen raken erdoor verstopt. Na een dag of 4, 5 was je de vaas opnieuw af, ververs je het water en geef je nieuw snijbloemenvoedsel. Snij de bloemen dan ook weer opnieuw 3-5 cm af.

Is dat alles? Bijna! Zet de bloemen natuurlijk op een lekker koel plekje in huis. Blijf weg van de volle zon. Vervolgens hoef jij alleen nog maar met volle teugen te genieten.