Gezien in The Green Gallery: 5 unieke vazen

Geïnspireerd op de Griekse Oudheid

Wat gebeurt er als vijf moderne vazenontwerpers zich laten inspireren door de Griekse Oudheid? Dan krijg je verrassende kunstwerken waarin verschillende stijlen, materialen en kleuren op een bijzonder creatieve manier zijn gecombineerd, zoals je misschien al had gespot in de nieuwste editie van The Green Gallery. Gewaagd? Ja. Uniek? Absoluut. 

Serena Confalonieri Mooiwatbloemendoen.nl

1. Bloeiende jungle

Kijk je vlug, dan zou je denken dat het hier gaat om een masker afkomstig uit een authentieke Afrikaanse bergstam. Kijk je wat beter, dan zie je pas goed hoe tof deze creatie van Elena Salmistraro eigenlijk is. Haar apenvaas is bijzonder, trekt de aandacht en vormt tegelijkertijd één geheel met de bloemen die ze draagt. We like. 


2. Durian-achtige vaas

Gelukkig ruikt deze bijzondere vaas niet zoals zijn uiterlijk doet vermoeden; naar de Aziatische (stink)vrucht Durian. In plaats van geur voegden de broertjes Nikolai en Simon Haas wel een ander extraatje toe: zet je de vazen in fluorescerend licht, dan veranderen ze van kleur. 


3. Een trofee als vaas

Serena Confalonieri heeft onze kijk op de vaas voorgoed veranderd. Haar creaties zijn kleine kunstwerkjes, waarin oude Griekse vormen worden gecombineerd met moderne invloeden. Een speelse uitwerking is het resultaat!


4. De Oudheid bloeit op

Lijkt het niet net alsof uit een marmeren ruïne nieuw leven groeit? Nathalie Weinberger heeft met haar marmeren gewelf een fascinerende vaas weten te maken waarin voorbije tijden en nieuw leven op een indrukwekkende wijze samenkomen. Een echte eyecathcer!


5. Kunstwerk op zich

De vaasjes van Paola Paronetto hebben eigenlijk niets eens bloemen nodig om tot hun recht te komen. Maar maken het uiteraard helemaal af. Zet ze bij elkaar en ze vormen een kunstwerk op zich. Bovendien toveren de vrolijke kleuren een grote zomerlach op je gezicht!


Kunnen jouw ogen ook geen genoeg krijgen van deze bijzondere vaasjes? Dit en meer vind je terug in de nieuwste editie van The Green Gallery!