Geef kerst weg in een merry-bag

Een attent en passend presentje voor je gasten

Weet je niet wat te geven met kerst dit jaar? En ben je toevallig de host van de dag? Geef een merry-bag mee bij het afscheid! Een wat? Een goodiebag maar dan gevuld met kerstmemorabilia.

Kerst 2018 Mooiwatbloemendoen.nl

Een betekenisvol miniboeket

Heb je een overweldigend kerstboeket staan? Maak dan in dezelfde stijl miniboeketjes voor je gasten. Ze zullen direct de kleuren en stijl herkennen, een verlenging van een zeer geslaagde kerstdag. Ook heel leuk is het om een miniboeket te geven dat past bij de persoon aan wie je het geeft. Dat kun je doen door kleur- of vormgebruik, maar ook door de symboliek van bloemen erbij te pakken. Rozen betekenen namelijk weer wat anders dan gerbera’s. Duik in de wereld van bloemsymboliek en je zult zien dat er altijd een passend exemplaar voor je bij zit.

Herinneringen onthouden

Hoe graag we ook willen, onthouden kunnen we niet alles. Misschien een leuk idee om een notitieboekje cadeau te doen om deze kerst niet te vergeten. Daarin kun je natuurlijk ook alvast beginnen aan je goede voornemens voor het nieuwe jaar en opschrijven wat je wilde plannen zijn als je onverhoopt de staatsloterij wint.  

Even relaxen met wat lekkers

Er is altijd meer dan genoeg eten over na het kerstdiner. Maar vooral het zoet als giveaway doet het erg goed onder de gasten. Verwen ze met een doosje zelfgebakken koekjes die jullie bij de koffie écht niet meer op kregen. Maar een slice red velvet taart wekt natuurlijk ook blije gezichten op. Als je nog wat budget over hebt, kun je ook een heerlijk geurende kaars geven. Eentje die ruikt als de bloemen van je miniboeket. Want een beetje licht kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens de donkere dagen. Nietwaar?