(Ge)denk eens aan een altaar

Waar herinneringen en bloemen samenkomen

Omdat je er een glimlach van op je gezicht krijgt. Omdat je vaker bewust stil wilt staan bij vergane momenten. Omdat het mooi is.. of bijzonder. Omdat het al een speciale plek in je hart heeft en nu ook een speciale plek in huis verdient. Denk eens aan een altaartje in huis. Een plek om te gedenken, maar vooral om van te genieten.  

Altaar Mooiwatbloemendoen.nl

Geloven in de liefde

Een altaar hoeft heus geen religieuze achtergrond te hebben. Als je wilt kan het een plek zijn waar je mooie reisherinneringen ophaalt of waar je trots de turntrofeeën van je dochter stalt. Maar natuurlijk kun je het ook tot een rustig hoekje maken waar je bewust even stilstaat bij wie zijn geweest en wat je mist. Een hoekje toegewijd aan de liefde. 

Something old, something new...

Je kent vast wel het bruidsrijmpje 'Something old, something new, something borrowed, something blue'. Dit gaat deels ook op voor je altaartje. Combineer het oude met het nieuwe, het levende met het materiële en het kleurrijke met het sobere. Neem de tijd om items zorgvuldig uit te kiezen. Bekijk op je gemak hoe ze corresponderen in kleur, geur en materialen. 

Toevoegen van bloemen en planten

Naast de vintage foto van oma in haar tuin plaats je een klein vaasje met haar lievelingsbloem, een veer die jullie samen op het strand vonden, een tak waarvan de geur doet denken aan gezellige bezoekjes. Een kleine, glazen stolp is net groot genoeg voor een prachtig blaadje of een fijne seizoensherinnering. Een mooie lijst vol gedroogde, botanische prachtigheden dient als achtergronddecor. De geur van wierrook vult de kamer en neemt je mee in gedachten. Kies je voor een geur der herkenning of maak je een nieuwe herinnering?

Goed of fout bestaat niet

Het is af wanneer jij dat zo voelt. Goed of fout bestaat niet. Wat wel leuk kan zijn is om het altaartje eens in de zoveel tijd te veranderen. Geef het verse bloemen, nieuwe takken of mix de opstelling. Ook kun je spelen met de plek. Wissel de kast in voor een plek op de vensterbank. Of 'think outside the box': zelfs het badkamerplanchetje kan voor die ruimte een mini-altaartje hebben.