Eighties twist op klassiek bloemenschilderij

Gespot in The Green Gallery #11

Men neme een klassiek schilderij en twee creatieve geesten. Vraag om een hedendaagse interpretatie en je krijgt er een verrassende serie voor terug. In de nieuwe editie van The Green Gallery (nummer #11 alweer) lieten fotograaf Mathilde Karrèr en stylist & set designer Boris Zbikowski zich inspireren door het doek ‘Oranje bloemen in een vaas’ van Nico van Rijn (1887-1962).

Historic beauty The Green Gallery #11 Mooiwatbloemendoen.nl

Back to the eighties

De jaren ’80 hebben een comeback gemaakt (of waren ze stiekem nooit weggeweest?). Dat blijkt wel uit de serie Spiegeltje spiegeltje aan de muur. De muziek, de lichteffecten, de blur, de softe tonen. Krijg je zin om Topgun te kijken terwijl je je haren toupeert? Dat is exact wat de jaren ‘80 met je doen, een heerlijk decennium waar we stiekem allemaal van genieten. Het voelt als gisteren maar de periode van roze nylonpakjes, Wham!, de walkman, Madonna en de film Rocky is alweer bijna veertig jaar geleden. Poeh, voel je je al oud? De vertaling van het bloemenschilderij van klassiek naar modern-but-classic tijdperk is tegelijkertijd verrassend en voor de hand liggend. Het werkt!

Aan de slag

Wil je ook teruggrijpen op vervlogen tijden? Maak een hoekje in huis waarin je een eigen sfeer en tijdsgeest creëert. Door middel van spiegels, stoffen en een verdwaalde, gedroogde grapefruit kom je een heel eind. Bloemen als calla en Protea werken uitstekend in deze sfeer. En vergeet de soundtrack in de vorm van powerballads in huis niet!

Laat je inspireren

Bekijk ook de bijbehorende video uit deze serie én het originele schilderij van Nico van Rijn. Meer bloeminspiratie? Bekijk veel meer mooie dingen met bloemen en planten in de hoofdrol in de nieuwe editie #11 van The Green Gallery.

Credits: Mathilde Karrèr en Boris Zbikowski