Een geschikte bloem voor een geschikte vent!

19 november is het Internationale Mannendag

Op zondag 19 november is het Internationale Mannendag. Wat zouden we toch zonder onze romantische partner, handige buurman, slimme leraar, lieve opa, grappige broer en fijne vriend moeten? Je kunt deze mini-feestdag gewoon aan je voorbij laten gaan óf je grijpt deze kans om jouw man-mens van keuze eens te verrassen. Wij durven te stellen dat er voor iedere geschikte vent een geschikte bloem bestaat. Zelfs voor de meest mannelijke-man-man-oh-man exemplaren. Wat voor bloemen ga jij jouw fijne vent geven?

 

Het zorgzame type

Zet jouw vent altijd het vuilnis buiten of snoeit hij de tuinplanten bij? Geef hem een boeket met seringen. Deze prachtige bloemen zijn bij uitstek geschikt voor zorgzame en huiselijke types. Ze staat namelijk symbool voor huiselijk geluk, nostalgie, jonge eerste liefde, onschuld en herinnering. 


Internationale Mannendag Anthurium Mooiwatbloemendoen.nl

De extravagante showstopper

Is hij altijd bezig met de laatste mode, staat hij graag in de belangstelling of heeft hij gewoonweg de x-factor? Dan is anthurium een goede match. Naast haar hoge bling-bling gehalte heeft deze bloem nog een troef: ze heeft een lange houdbaarheid. Een showstopper die niet van stoppen weet!


Trouwe hond

Kun je altijd op hem bouwen, staat hij altijd voor je klaar en kennen jullie elkaar al jaar en dag? Dan verdient de beste man een prachtig boeket met rozen. Wist je dat iedere kleur roos een eigen betekenis heeft? De rode kleur staat uiteraard voor passievolle liefde. Kleuren die goed matchen met een vriendschap zijn bijvoorbeeld: roze (dankbaarheid), oranje (waardering) en geel (intieme vriendschap). 


Le glaïeul _Lajoiedesfleurs.fr

Fitte sportieveling

Draait hij zijn hand niet om voor een marathon of flinke zweetsessie in de sportschool? Dan is de gladiool een perfecte bloem. In de wielersport kennen we de term ‘de dood of de gladiolen’ en worden wandelaars van wandeltochten bij de finish overladen met gladiolen.


Calla De betekenis van bloemen Lievelingsbloem Lievelingsbloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Handige Harry

Wat geef jij een handige Harry cadeau als bedankje voor een klus in huis? Een heerlijke lunch, een flesje wijn misschien? Proost eens met de Calla! Huh? In de hoogtijdagen van de Grieken en Romeinen werd de bloem geassocieerd met feesten en plezier omdat de bloemvorm lijkt op een kelk die gebruikt werd om mee te proosten. En die betekenis is eeuwen later niet verloren gegaan.