Een bloeiende samenwerking van floraten

Bundel je krachten, dan bloei je des te harder

Zet twee florale fanaten, of even kort door de bocht, floraten uit verschillende niches bij elkaar en je krijgt een bloeiende samenwerking. Azuma Makoto en Dries van Noten werkten samen voor de presentatie van de nieuwe lente-/zomercollectie van Van Noten. Gespot in editie #6 van The Green Gallery!

Een bloeiende samenwerking van floraten Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Hotel Rebel / Mathilde Karrèr, Azuma Makoto

Botanische uitspatting

De Dries van Noten SS2017 collectie bevat verrassende combinaties, een rijk kleurenpalet van turquoise, koper en kaki, en een prachtig scala aan florale prints. Niet alleen daarom kwam een samenwerking met floraal kunstenaar Azuma Makoto niet geheel onverwacht. De twee vrienden stalen de show met de florale collectie die langs een lange lijn ijstorens met ingevroren bloemen werd gepresenteerd. Een fascinerend decor voor de catwalk, een fantastische botanische uitspatting die deed denken aan Nederlandse oude meesters. 

Kan je er niet genoeg van krijgen?

Voor onze portrettenreeks Exposé interviewden we Azuma Makoto. We spraken met hem over zijn boek Encyclopedia of Flowers en bekeken met open mond zijn florale kunstwerken: Iced Flowers.