Dol op bloemen, minder op Valentijnsdag

Nederlandse onderzoeksresultaten bewijzen het

Mooiwatbloemendoen.nl liet onderzoek doen naar hoe Nederlanders aankijken tegen Valentijnsdag, romantiek en bloemen. Dat hebben we geweten. Want wat blijkt? Veel Nederlanders moeten niets van Valentijnsdag weten. Het goede nieuws: we houden wel van bloemen en romantiek, maar dan jaarrond. Phew.

Valentijnsdag in Nederland Mooiwatbloemendoen.nl

Weinig liefde voor Valentijnsdag

Van de gevraagde Nederlanders viert 63% geen Valentijnsdag. Zo’n 44% houdt er niet van of haat het zelfs. Klare taal. Een groot deel van de ondervraagden, 83%, vindt Valentijnsdag bovendien te commercieel. Het is duidelijk, Nederlanders.

Wel dol op bloemen

Maar vergis je niet: Nederlanders zijn wel in voor romantiek en voor bloemen. Van de respondenten vindt 63% het namelijk prachtig om bloemen te krijgen en 66% vindt het nog romantischer als dat niet op 14 februari gebeurt. Bijna alle ondervraagden is bovendien van mening dat je met bloemen zowel mannen als vrouwen blij maakt. Daarin zijn we progressiever dan de Fransen, Engels en Duitsers, die ook bevraagd werden.

Romantische rozen

Rozen zijn nog steeds favoriet als het gaat over bloemige romantiek. 32% van de ondervraagden vindt de bloem romantisch en 12% associeert de roos met de boodschap ‘Ik vind je lief’. Rode rozen zien we wel liever in een vaas dan als blaadjes op het bed. Dat associëren we waarschijnlijk met de kruimeldief. Over andere toepassingen werd niets gevraagd, dus met een roos tussen je tanden je lief verrassen wordt misschien wel gewaardeerd. Tip: check wel even op doornen.

Info en Insta

Ben jij verrast met bloemen? Deel je foto op Instagram, met #mooiwatbloemendoen.