DIY: verstuur je groet met een bloemenzegel

Voor kleurige kerstwensen

Voor sommigen is het een crime, voor anderen weer de leukste tijd van het jaar: kerst! Een onderdeel van kerst is het versturen van kerstkaarten. Aan iedereen die jij een warm hart toedraagt. En als dat nogal een lijstje is dan kun je rekenen op lamme handen en inktblauwe vingers. Om de (kerst)sfeer er een beetje in te houden, hebben we een leuke DIY voor je in petto. Een kerstkaart met als finishing touch een mooie bloem en zegel.

Kerst 2018 Mooiwatbloemendoen.nl

Voor op de schoorsteenmantel

Een zegel op je envelop oogt hartstikke chique. En met een extra bloemdetail scoor je hoe dan ook een ereplaats op de schoorsteenmantel van je grootmoeder. Moeilijk is het ook niet, dus ga snel aan de slag.

Dit heb je nodig

  • Zegellak
  • Lakstempel (met bijvoorbeeld een botanisch detail of de eerste letter van je naam)
  • Lijmpistool óf lepel en kaars om de lak mee te smelten
  • Een mooie bloem naar keuze, wij kozen voor een roos

Zo maak je het

Zorg ervoor dat de envelop klaar en beschreven is, want op een met zegel versierde envelop schrijven is niet prettig. Warm de lak op door middel van een lijmpistool of via de klassieke lepel-boven-een-vuur-methode. Giet een beetje van de gesmolten lak op het papier en leg de steel van de bloem hierin. Let op: kies een bloem met een niet te dikke steel, want anders zal de zegel de steel niet omsluiten. Pak hierna de stempel en druk in de lak. Wanneer deze na een paar seconden uitgehard is, kun je de lakstempel verwijderen. En klaar is je luxueuze zegel met bloem. 

Delen

Deel je met ons het eindresultaat op Facebook of Instagram middels de hashtag #mooiwatbloemendoen? We zijn zeer benieuwd naar jouw versie!