DIY: natuur op tafel met een boomstametagère

Maak een centerpiece voor Pasen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Om een echt statement te maken met je paastafel heb je iets opvallends nodig. Met een boomstam als etagère, gevuld met bijzondere bloemen, haal je direct de natuur aan tafel!

boomstametagere paastafel
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Wat heb je nodig:

  • Een boomstam-schijf met een diameter van 30 centimeter (online te koop)
  • Mos 
  • Eieren en/of kwarteleieren
  • Rolletjes plakband
  • Verschillende bloemen. Wij gebruikten narcissen, anjers, lathyrus, ranonkel en blauw druifje.
  • Potgrond

Zo maak je het

Bedenk hoe je de etagère wilt vormgeven: welke bloem komt waar? Om de bloemen op je etagère zo lang mogelijk mooi te houden, maak je eierschaalvaasjes waar je de bloemen insteekt. Dat doe je zo: maak een opening aan de bovenkant van elk ei en laat de inhoud eruit lopen. De eierschaal kan nu functioneren als een minuscule bloempot. Vul de eierschalen voorzichtig met vochtig potgrond en steek er bloemen met een stevige steel in. Leg de rolletjes plakband op de boomstam, deze dienen nu als stevige eierhouders. Scheur stukken mos en drapeer deze zorgvuldig rondom de eieren, zodat je geen hout of rol plakband meer ziet. Maak daarna het geheel af met kwarteleitjes. Voilà, natuur aan tafel!

MEER (PAAS)INSPIRATIE

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van Pasen een floraal feestje te maken? Ontdek hoe je zelf de mooiste Fabergé-like-eieren maakt, beplak eieren met bloemen en planten of bekijk ons paasdossier voor meer DIY's, stylingtips en de lekkerste paasrecepten. Deel je jouw paas-creaties met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen? 


etagere boomstam pasen