DIY: Mini boeketten maken met mini mensen

Bloemisten in de dop

We hebben een leuke activiteit voor jou en de kids bedacht. Het maken van mini boeketten! Want jong geleerd is oud gedaan. En volgens ons kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanwakkeren van de liefde voor bloemen.

Mini boeketjes met mini mensjes Mooiwatbloemendoen.nl

Welke bloem is dit?

Als het kan, laat de kids de bloemen dan uitzoeken. Weten ze de namen van de bloemen? En waarom kiezen ze juist die bloemen uit? Zoek de symboliek samen maar eens op. Voor je het weet leren jullie allebei een heleboel. Over elkaar, maar ook over bloemen.

Maxi en mini boeket

Thuis stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. Bedenk een plan de campagne. Maak bijvoorbeeld een maxi en mini boeket in dezelfde stijl. Het grote boeket voor op de eettafel en het kleine boeket op de kinderkamer. Of geef de mini bloemist in spe de vrije hand en maak zoveel mini boeketcombinaties die jullie kunnen bedenken.

 

 

 

 

 

Boeketje draaien

Als vaas gebruik je een mooi drinkglas, een waxinelichthouder of het schoongemaakte glas van een pot pindakaas. Houd in verband met de kinderen het water in de vaas zuiver, gebruik dus geen snijbloemenvoeding. Wanneer jullie de stelen schuin gaan afsnijden met een mes of schaar is het belangrijk om goed op de kleine vingers te letten. Wat missen we nog? Ah ja, een mooie strik natuurlijk! Voor om de bloemen óf om de vaas. Gebruik hiervoor een mooi lint, dat je sierlijk kunt strikken.

 

Connexions florales _Lajoiedesfleurs.frTerugkerend uitje

Jouw favoriete mini mensjes hebben vast en zeker snel de smaak te pakken. "Wanneer gaan we weer bloemetjes doen?" Introduceer jullie activiteit bij opa en oma, op school of bij die leuke buurkinderen. Misschien kunnen de kids mini boeketten uitwisselen óf hun favoriete maxi mensen verrassen met hun zelfgemaakte boeket.