Voor moederdag: mini-boeketten

Bloemisten in de dop
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een mooi cadeau voor Moederdag én een leuke activiteit voor jou én de kids? Maak mini boeketten! Want jong geleerd is oud gedaan, en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanwakkeren van de liefde voor bloemen. Toch? 

Mini boeketjes met mini mensjes Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Welke bloem is dit?

Als het kan, laat de kids de bloemen dan zelf uitzoeken. Weten ze de namen van de bloemen? En waarom kiezen ze juist die bloemen uit? Zoek de symboliek samen maar eens op. Voor je het weet leren jullie allebei een heleboel. Over elkaar, maar ook over bloemen. Wil je de lente in huis halen? Bekijk hier wat inspiratie voor een boeket met typische lentebloemen

Maxi en mini boeket

Thuis stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. Bedenk een plan de campagne. Maak bijvoorbeeld een maxi en mini boeket in dezelfde stijl. Het grote boeket voor op de eettafel en het kleine boeket voor op de kinderkamer. Of geef de mini bloemist in spe de vrije hand en maak zoveel mini boeketcombinaties die jullie kunnen bedenken. 

Boeketje draaien

Als vaas kun je een mooi drinkglas, een waxinelichthouder of het schoongemaakte glas van een pot pindakaas gebruiken. Houd het water in de vaas zuiver en gebruik geen snijbloemenvoeding in verband met de kinderen. Verder is het natuurlijk belangrijk om goed op de kleine vingers te letten wanneer jullie de stelen schuin gaan afsnijden met een mes of schaar! Versiering mag natuurlijk ook niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, sierlijke strik voor om de bloemen of om de vaas. Alsjeblieft mama! 


MEER MOEDERDAG-INSPIRATIE

Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om je moeder op Moederdag in de bloemetjes te zetten? Ontdek deze prachtige bloemen met een ijzersterke symboliek, ontdek hartvormige bloemen die je hart laten speken, verras je moeder met een zelfgemaakte bloemenletter, of laat je inspireren door onze Instagram- en Facebookpagina