DIY: maak zelf een flower infinity

Een oneindige bloemenzee
Geschatte leestijd: 2 minuten

Meer bloemen is altijd beter. Dat is de gedachte achter deze flower infinity! Met deze DIY waan je je in een oneindige bloemenzee en zorg je voor een echt wow-effect. Wil jij ook de show stelen met deze optische illusie? Je maakt ‘m helemaal zelf in een paar stappen.

flower infinity | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Veel bloemen! De soort, kleur en vorm maakt niet uit. Je kunt kiezen voor een bepaalde kleurtint of juist allerlei kleuren gebruiken. Wij kozen onder andere voor de roosgerberalelielisianthusAnthuriumgipskruidchrysant en Cymbidium, in roze en rode tinten.
  • Vazen om de bloemen in te zetten (liefst van glas en transparant)
  • Minimaal 5 grote, vierkante spiegels van hetzelfde formaat (met of zonder houten omlijsting)
  • Microvezeldoek en glasreiniger (om de spiegels schoon te maken)
  • (Hout)lijm (om de spiegels mee aan elkaar te bevestigen)
  • Eventueel: snoer met ledlampjes

Zo maak je het

Stap 1

Schik zoveel mogelijk bloemen tot boeketten in de vazen, of haal zoveel mogelijk boeketten bij de bloemist en zet ze in vazen. Zet vervolgens de gevulde vazen zo dicht mogelijk bij elkaar op een van de spiegels. 

Stap 2

Plaats de overige spiegels rondom de vazen in de vorm van een kubus. Bevestig ze aan elkaar met lijm. Hebben de spiegels een houten omlijsting? Bevestig dan de lijsten met houtlijm. Houd één kant van de kubus open, zodat je erin kunt kijken. Hang eventueel een snoer met ledlampjes op in de kubus om de flower infinity extra in de spotlight te zetten. 

Wil je het effect van een bloemenzee creëren, maar heb je geen zeeën van tijd of gaat deze infinity je net een stap te ver? Plaats dan eens een aantal vazen met bloemen voor een spiegelwand, zoals op onderstaande foto. Met deze versimpelde versie creëer je evengoed infinity effect! 

Meer flower power

Is de flower infinity klaar? We zijn benieuwd! Deel jouw bloemenzee met ons via Instagram en Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #wehebbenmeerbloemennodig. Kun je, net als wij, geen genoeg krijgen van bloemen? In dit artikel lees je hoe dat komt. Wist je dat bloemen zelfs een ochtendhumeur kunnen laten verdwijnen? En nu je toch bent ondergedompeld in de wereld van bloemen: weet jij eigenlijk hoe het zit met etiquette op bloemengebied