DIY: maak je eigen ijsblokjes met bloemen

Ingevroren kunstwerkjes die je kunt eten

‘Fantasy is a necesarry ingredient in living, it’s a way of looking at life through the wrong end of a telescope’. Deze woorden zijn van Dr. Seus, maar ze zijn net zo goed toepasbaar op deze ijsblokjes gevuld met bloemen. Want wie zegt dat ijsblokjes saai hoeven te zijn?

ijsblokjes met bloemen - mooiwatbloemendoen.nl

Het lijkt wel of deze ijsblokjes met bloemen, gemaakt door Katarina Di Leva, geïnspireerd zijn door de levendige lentezon, die zo hard schijnt dat hij zelfs de inhoud van de vriezer kon bereiken.

Zo maak je ze zelf

En het leuke van deze ijsblokjes is dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Je kunt eetbare bloemen zoals begonia’s, rozen en afrikaantjes online bestellen. In je eigen koelkast blijven ze dan nog zeker zo’n 5 à 6 dagen goed.

Perfect voor in een zelfgemaakte zomerse limonade, of in een zelf gemixte cocktail.

Meer bijzondere bloemen en plantenvondsten vind je in Issue 14 van The Green Gallery.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.