DIY: Kleurrijk Pasen!

Zo maak je nog meer indruk met jouw paasontbijt.

Verras jij je familie, vrienden of jezelf met een kleurrijk Pasen? Met onze paasdecoratietips maak je zeker indruk. In de video zie je hoe je jouw huis met bloemen en planten in kleuren en geuren hult. Van hele makkelijke ideetjes tot tips waar je iets meer tijd in kunt steken. Zo zit er altijd een decoratietip voor jou bij.

Video vol paasdecoratietips

Bekijk hier de video met decoratietips voor Pasen:

Hieronder vind je de beschrijvingen van alle tips die je ziet in de video.

Hangende bloemeneitjes

Een ei hoort erbij. Laat de eieren voorzichtig leeglopen, tik de bovenkant er voorzichtig uit en steek er aan de zijkant twee kleine gaatjes in. Gekleurde lintjes erdoor, vullen met water en bloemetjes zoals Mimosa, Lathyrus, Ranonkel, Ornithogalum (vogelmelk) en Calendula (goudsbloem). Hang de eitjes op aan een tak. Mooi hoor.

Pasen

Kleurrijk boeket met paasrand

Voor deze decoratie zet je een vaas in een glazen schaal. De schaal vul je met stro en kwarteleitjes, in de vaas doe je water, Mimosa, Ranonkels, een Sering en Lathyrus in wit en lila. Niet ingewikkeld, wel heel feestelijk.

Pasen

Versierde paasstoel

Iets meer werk, maar wat een effect! Maak een stoelhoes van een theedoek en zet daar glazen potjes in, bijvoorbeeld van de olijven. Vullen met water en minigerbera’s in verschillende kleuren en hoogte en genieten maar.

Pasen

Plantenmand als eye catcher

Ook planten passen prima op jouw paastafel. Vul een mandje met stro en de plant Codiaeum. Met een paasservet dek je de zijkant af en je zet vrolijke kuikentjes op het stro. Paasplant present!

Pasen

Gras als eierdopje

Heel makkelijk en oh zo vrolijk: gras als eierdopje. Het enige wat je nodig hebt is het plantje Eleocharis acicularis. Je zet er een neer bij ieder bord, eitje koken, eitje in het groene gras en klaar is kees.

Pasen

Bol op je bord

Klein beetje werk, groots effect. Gebruik theedoeken als servetten en leg daar een bol-op-pot narcisje in. Voor een feestelijk effect hoef je er alleen nog maar een gekleurd lintje omheen te doen.

PasenVoilà, het eindresultaat!

Combineer alle bovenstaande tips; en dit is het eindresultaat.

Pasen Mooiwatbloemendoen.nlVragen?

Voor al deze tips geldt: vraag jouw bloemen- of plantenverkoper naar de bloemen of plantjes. Hij of zij kan je ook helpen met alternatieve opties. Word je ook enthousiast van planten? Neem eens een kijkje op Mooiwatplantendoen.nl. We wensen je een kleurrijk Pasen!