DIY: ijsschaal met anemoon

Cool en koel
Geschatte leestijd: 2 minuten

Om een avond in stijl mee af te sluiten, om de ogen mee uit te steken op Instagram of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt: het maken van deze ijsschaal met anemonen is cool en koel. Zo blijft je dessert extra lang koud en maak je een verpletterende indruk. 

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Stap 1. Kies de gewenste grootte van jouw ijsschaal. Pak een schaal die hierbij past, vul deze deels met water en verdeel de anemonen evenredig. Pak een tweede schaal, vul deze ook met water tot het water in de eerste schaal gaat stijgen tussen de twee schalen. De ruimte met water opgevuld tussen de twee schalen wordt jouw ijsschaal. Zet deze in de vriezer en wacht tot het volledig bevroren is. 

Stap 2. Wanneer de schaal klaar is kun je deze eventueel perfectioneren door oneffe plekken weg te schuren met een schone schuurspons. 

Stap 3. Plaats de ijsschaal op een bord of een andere ondergrond die smeltend water kan opvangen en vul de schaal met sorbetbollen en bevroren fruit. Een paar lepels erbij en je bent klaar voor een zoete traktatie! 

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.