DIY: hazenoren-diadeem met bloemen

Voor de kleintjes én jezelf
Geschatte leestijd: 2 minuten

We combineren bloemen met zelfgemaakte hazenoortjes en toveren deze om in een feestelijke paas-diadeem. Cuteness overload, toch?! De oortjes zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook leuk om samen met je kinderen te maken. Hop, hop, hop, aan de slag! 

Hazenoren met bloemen | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • smalle diadeem
  • stevig ijzerdraad
  • lijmpistool
  • schaartje
  • kleine, stevige bloemen naar keuze, zoals gipskruidwaxflower en Limonium

Zo maak je het

Vouw twee dezelfde oortjes van het ijzerdraad, van ongeveer 20 cm hoog. Vouw de oortjes om de diadeem heen.

Knip de bloemen van hun steeltjes en plak ze met een lijmpistool op de diadeem en oortjes. De bloemen gebruik je ook om eventuele lelijke uiteinden van het ijzerdraad te verbloemen. Zorg voor variatie in bloemen; knip het gipskruid en Limonium bijvoorbeeld wat langer af, zodat er hoogteverschillen ontstaan.


 

De hazenoren met bloemen zijn de beste accessoire tijdens de paaseizoektocht in huis of in de tuin. Dat wordt een mooi vooruitzicht deze Pasen: hupsende kids met vrolijke diademen in het haar en blosjes op de wangen!


meer (paas)inspiratie

Heb jij het DIY-en te pakken en kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om van Pasen en floraal feestje te maken? Bekijk dan onze andere DIY’s en maak een prachtig Fabergé-like-ei met bloemen, schik jouw favoriete bloemen in frêle eiervaasjes of decoreer paasieren met bloemblaadjes. Bekijk voor meer inspiratie en (styling)tips ons paasdossier. Deel jouw paas-creaties met ons via Instagram of Facebook, met de hashtag #mooiwatbloemendoen!