DIY: frêle eischaal-vaasjes

Eerst smullen, dan staren

Of het nu Pasen, een heerlijke lentebrunch of een zondagochtend betreft, een voor het ontbijt gedekte tafel heeft twee dingen nodig: eieren om van te smullen en mooie bloemen om van te genieten. Combineer de twee genoegens en maak frêle vaasjes van eierschalen. 

Dit heb je nodig:

  • Eieren in verschillende maten (kievitseieren en medium witte eieren)

  • Bloemen als gipskruid, ranonkel, freesia en lentebloemen

  • Mooie eierdoppen, een grote en/of een kleine eierdoos en andere ei-houders

  • Linnen servetten

Zo maak je het:

Stap 1

Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in het ei te prikken. Gebruik vervolgens de punt van een scherp mes om het gaatje in de eischaal vervolgens iets groter en vang het ei op in een kom. 

Stap 2

Spoel de eieren goed schoon. Vul ze hierna met een klein beetje water en steek de bloemen in het eitje. Let erop dat de stelen niet te lang of te zwaar zijn. 

Stap 3

De eischaal-vaasjes komen nog meer tot hun recht als je ze het juiste podium geeft. Zet ze in een bamboe eierdop, een vilten ei-houder of groepeer ze losjes in een linnen servet. Nog simpeler wordt het als je de eierdoos bewaart en deze als vazenhouder gebruikt. Als de eierdoos niet mooi is van kleur kun je deze altijd verven in een kleur passende bij de tafelsetting!

Stap 4

Het opgevangen ei gooi je natuurlijk niet weg, maar gebruik je voor een heerlijke omelet, huisgemaakte taart of een andere lekkernij. 

We zijn benieuwd naar het resultaat! Stuur je ons een foto op Facebook of Instagram van jouw eischaal-vaasjes?