DIY: frêle eierschaalvaasjes

In een handomdraai

Een superleuk idee voor komend Pasen of voor wanneer je jouw geliefde wilt verrassen met een ontbijt op bed: verse bloemen in frêle eierschaalvaasjes. Terwijl de eieren aan het koken zijn en de croissantjes in de oven langzaam garen, kun jij aan de slag met deze snelle DIY. 

Dit heb je nodig:

  • Eieren in verschillende maten (kievitseieren en medium witte eieren)

  • Bloemen als gipskruid, ranonkel, freesia en lentebloemen

  • Mooie eierdoppen, een eierdoos of iets anders wat je in de keuken kan vinden

  • Linnen servetten

Zo maak je het:


Stap 1

Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in elk ei te prikken. Met de punt van een scherp mes maak je het gaatje in de eierschaal iets groter. Vang het ei op in een kom; bak de eieren later in de pan, maak er een omelet van of gebruik ze voor een quiche. 

Stap 2

Spoel de eierschalen goed schoon en droog ze daarna af. Vul ze met een klein beetje water en steek in iedere eierschaal een bloem. Let erop dat de stelen niet te lang of te zwaar zijn. 

Stap 3

De eierschaalvaasjes komen nog meer tot hun recht als je ze het juiste podium geeft. Zet ze in een bamboe eierdop, een vilten ei-houder of groepeer ze losjes in een linnen servet. Nog simpeler wordt het als je de eierdoos bewaart en deze als vazenhouder gebruikt. 

We zijn benieuwd naar het resultaat! Deel je een foto van jouw frêle eierschaalvaasjes via Facebook of Instagram, met de hashtag #mooiwatbloemendoen?