DIY: frêle eierschaalvaasjes

In een handomdraai
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een superleuk idee voor komend Pasen of voor wanneer je jouw geliefde wilt verrassen met een ontbijt op bed: verse bloemen in frêle eierschaalvaasjes. Terwijl de eieren aan het koken zijn en de croissantjes in de oven langzaam garen, kun jij aan de slag met deze snelle DIY. 

eierschaalvaasjes pasen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Eieren in verschillende maten (kievitseieren en medium witte eieren)
  • Bloemen als gipskruid, ranonkel, freesia en lentebloemen
  • Linnen servetten
  • Mooie eierdoppen, een eierdoos of iets anders wat je in de keuken kan vinden

Zo maak je het
Stap 1

Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in elk ei te prikken. Met de punt van een scherp mes maak je het gaatje in de eierschaal iets groter. Vang het ei op in een kom; bak de eieren later in de pan, maak er een omelet van of gebruik ze voor een quiche. 

Stap 2

Spoel de eierschalen goed schoon en droog ze daarna af. Vul ze met een klein beetje water en steek in iedere eierschaal een bloem. Let erop dat de stelen niet te lang of te zwaar zijn.

Stap 3

De eierschaalvaasjes komen nog meer tot hun recht als je ze het juiste podium geeft. Zet ze in een bamboe eierdop, een vilten ei-houder of groepeer ze losjes in een linnen servet. Nog simpeler wordt het als je de eierdoos bewaart en deze als vazenhouder gebruikt. 

meer (paas)inspiratie

We zijn benieuwd naar het resultaat. Deel een foto van jouw frêle eierschaalvaasjes via Facebook of Instagram, met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om van Pasen een floraal feestje te maken? Ontdek hoe je zelf de mooiste Fabergé-like-eieren maakt, verras je kroost (en jezelf) met een zelfgemaakte bloemendiadeem met hazenoren, of bekijk ons Paasdossier voor nog veel meer stylingtips en de lekkerste paasrecepten. 

eierschaalvaasje bloemen
eierschaalvaasjes bloemen