DIY: een amaryllisgarnering voor de gedekte tafel

Nodig dit jaar ook dé decemberbloem uit

In december zijn er meer dan genoeg redenen om samen te komen, samen te eten, samen te genieten. Of je nu Kerstmis viert, of Chanoeka óf het moment aanpakt als jaarafsluiter… Een sierlijk gedekte tafel, blitse outfits en zalig avondmaal hoort er allemaal bij. Host jij dit jaar een decemberdiner? Met deze supersimpele amaryllissen DIY als garnering voor de tafel zet je de toon.

DIY: een amaryllisgarnering voor de gedekte tafel Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Touw

  • Washitape of bloemistentape

  • Stift
  • Een priem of schaar
  • De allermooiste amaryllissen

Zo maak je het

Breng een bezoekje aan de bloemist en kies de allermooiste amaryllissen uit. Zullen we voor de gelegenheid een typische kerstkleur kiezen? In dit genre zijn nog genoeg smaakjes. Er zijn amaryllissen in rood, nog donkerder rood, in rood met wit of kleiner van stuk. Afhankelijk van de tafelgrootte kom je met 5-10 bloemen een heel eind.

Leg de amaryllissen naast elkaar en zorg ervoor dat de bloemen op dezelfde hoogte liggen. Bind hierna de tape om de stelen van de bloemen op dezelfde hoogte, de tape zorgt voor extra stevigheid en voegt direct een extra touch toe. Markeer het midden van de tape met een klein stipje met een stift. Hierna kun je de steel doorboren met een priem of de smalle zijde van een schaar.

Rijg het touw door de stelen heen en verspreid de bloemen op gepaste afstand. Als de ene steel iets hoger uitsteekt dan de rest zou je deze eventueel kunnen bijknippen. Hang de amaryllissenslinger boven de tafel of aan de muren en voilà. Vergeet de stelen niet te vullen met wat water, daardoor blijven ze veel langer mooi.

Eventuele bloemen die je over hebt, kun je gebruiken om de sierlijk gedekte tafel mee af te maken. Juist, als garnering voor de tafel. Plaats een bloem naast een groepje stompkaarsen of vul een mooie schaal op met amaryllissen. Instant chique!