DIY: deze bloemenkroon maak je in een handomdraai

De zomer in je haar

We raken niet uitgekeken op bloemenkronen! Uitbundig, ingetogen, zomers of juist heel winters. Het mag en kan allemaal. En we hebben al tal van waanzinnige exemplaren met jullie gedeeld. Zoals deze. Of deze! En herken je deze nog? Deze zomer vergezellen bloemenkronen zwierige jurkjes, heerlijke niemendalletjes en blije gezichten. En, dit exemplaar heb je in een mum van tijd in elkaar gedraaid!

Zomer ademt bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Goudsbloem
  • Clematis
  • Gipskruid
  • Statice
  • IJzerdraad
  • Bloemistentape
  • Eventueel: lint of touw

Zo maak je het

STAP 1: DE BASIS VAN IJZERDRAAD

Maak een langwerpige basis, bestaande uit meerdere ijzerdraden. Doe dit door een langer stuk te buigen, niet door losse stukken af te knippen. Als je het langwerpige stuk daarna rond buigt, moet de cirkel op je hoofd passen zonder helemaal sluitend te zijn. We maken de kroon straks af met lint, zo kun je de kroon passend maken.

STAP 2: BLOEMENTAPE

Wikkel het hele stuk ijzerdraad in met bloementape, zodat je direct een vrolijk effect creëert en dit ziet er ook nog eens super profi uit. Ha, punten gescoord!  

STAP 3: AAN DE SLAG MET DE BLOEMEN

Kies je lievelingsbloemen, bloemen in de kleuren matchend met je zomerse outfit of maak ons voorbeeld na aan de hand van de ingrediëntenlijst. De bloemen moeten wel stevig en vers zijn. Laat een klein stukje steel aan de bloemen zitten, zet deze op het draad en maak vast met bloementape. Varieer met kleuren en het formaat van de bloemen en het groen voor een bijzonder natuurlijk effect.

OPTIONEEL, STAP 4: FINISHING TOUCH MET LINTEN

Als laatste maak je aan de uiteinden van de kroon linten vast. Deze strik je vast als je de kroon op je hoofd hebt gezet, zodat hij als gegoten zit. Kies linten die perfect bij je zwierige zomerjurk passen of juist die een contrast vormen met de kleur van de bloemen. Prachtig!