DIY: bloemenkraag als blikvanger

Voor een last minute kledingupgrade

Wat trek jij aan tijdens de feestdagen? Ga je all-in met een over de top pak van fluweel, een lieflijke jurk met bloemenprint of een outfit die je al hebt hangen? Als we stijlicoon Iris Apfel moeten geloven, moet je vooral investeren in accessoires. Want accessoires kunnen iedere look veranderen. Upgrade je kerstkleding met een bloemenkraag of –choker. 

DIY bloemenkraag Kerst Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Een opvallende bloem, bijvoorbeeld een roos

  • Een mooi lint van satijn, fluweel of katoen

  • Naald en draad

Zo maak je het

Wat wil je vandaag uitstralen en hoe ga je het accessoire dragen? In de kraag (die je zowel als man als vrouw tegenwoordig graag tot het bovenste knoopje dicht knoopt) of als choker? Probeer verschillende materialen en bloemen voor de mooiste combinatie van textuur en kleur. Dit fleurige accessoire wordt het mooist met een bloem die volop bloeit. 

De bloem kun je met naald en draad vastnaaien aan het lint. Voor het stevigste resultaat haal je de naald door het dikste gedeelte van de bloemknop. Je kunt naast de bloem ook andere juweeltjes toevoegen voor een luxe uitstraling. Kleine druppelvormige parels onder een roze roos geeft je dat Marie-Antoinette momentje waar je wellicht naar op zoek bent. 

Meer van de planten? Twee kleine takjes gekruist als een strikvorm met wat vergezelde bling geeft je outfit een originele afwerking.