Dit is jouw astrologische bloemlezing, Schorpioen

Deze bloem hoort bij jouw sterrenbeeld

Schorpioen: 24 oktober t/m 22 november

Of je er nu in gelooft of niet, iedereen leest wel eens zijn horoscoop. Je weet vast wel de karaktereigenschappen te noemen van het sterrenbeeld waarin je geboren bent. Niet alleen hemellichamen willen hun zegje doen over je persoonlijkheid. Ook bloemen hebben een signatuur die passend gekoppeld kunnen worden aan een sterrenbeeld. In samenwerking met ELLE en astroloog Bernard Fitzwalter hebben we een bloemlezing gemaakt. Lees snel welke bloem bij jou past!

Bloemlezing schorpioen Mooiwatbloemendoen.nl

De sterren over Schorpioen

Hallo femme fatale! Schorpioen staat bekend om de verleidelijke eigenschappen, maar ook om de veranderingen waar je altijd naar op zoek bent. Deze uiteenzetting van eigenschappen gaat perfect samen met: gloriosa.

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

Het teken Schorpioen wordt geassocieerd met sterk, sexy en gevaarlijk, en de kleur die daarbij past is dieprood. Geen betere bloem die daarbij past dan de gloriosa, oftewel het 'vuurballetje'. Met haar omhoog prikkende, vlamachtige blaadjes stelt de gloriosa zich schreeuwerig ten toon - maar net als Schorpioen is ze mooi om naar te kijken maar gevaarlijk om aan te raken. Van oudsher wordt ze gebruikt om een waslijst aan ziektes te behandelen. Net als het sterrenbeeld waar ze voor staat, beschikt deze bloem over diepe krachten. 

De rest van het dierenriemboeket

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ook de bloemlezing van de andere sterrenbeelden: Waterman, Vissen, Stier, Tweelingen, Ram, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Kreeft, Boogschutter, Steenbok

Illustraties: Nicola Kloosterman