De mooiste tulpenvazen

Zes pronkstukjes op een rij

Niet alle bloemsoorten hebben een eigen vaas. Maar wel de tulp. Dit strebertje bloeit in de vaas met gemak nog een paar centimeter door. Iets om rekening mee te houden als je lang van je bos wilt genieten. We delen onze favoriete tulpenvazen. 

De mooiste tulpenvazen

Van oudsher zijn tulpenvazen, of bloempiramides, meer bedoelt als pronkstuk dan daadwerkelijke vaas. Een Delfts antwoord op de Chinese Ming-vaas zeg maar. Liefhebbers van het groteske porselein kunnen hun hart ophalen in tal van musea, maar de hedendaagse tulpenvaasliefhebber kan terecht in menig warenhuis. 


Uuuuh schat..?

Deze unieke tulpenvaas met zeven lagen Delfts blauw op een voetstuk is werkelijk spectaculair. Deze vaas was het koninklijk geschenk van Nederland bij het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten in 2012. Bijna 14.000 euro, maar dan heb je ook wat. 


Voor op een mooi vintage kleedje 

Wél dat rijke gevoel van een bijzondere vaas voor een bijzondere bloem, niet de noodzaak om je huis te koop te zetten en in een kartonnen doos te wonen. Deze tulpenvaas heeft plek voor 6 enkele tulpen. 


Pip Studio Tulpenvaas Mooiwatbloemendoen.nl

Hallo daar!

Met deze vrolijke vaas van Pip Studio wordt zelfs de meest depressieve dag van het jaar een feestje. Paar gele gezellige tulpen erin en je dag kan niet meer stuk. En voor de prijs hoef je het niet te laten, nietwaar?


Laat de tulpen het woord doen

De rust van deze witte koraalvaas geeft ruimte voor wat geschreeuw anderzijds. Knalkleuren en gekke vormen mogen het woord voeren. De Pols Potten koraalvaas vindt het allemaal wel prima. 


Oud ontwerp, nieuw jasje

Delfts blauw komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Delft! Royal Blue Delft geeft klassieke blauwe tulpenvazen een nieuw jasje. Een vleugje oud en een touch van nieuw. Wij zijn erg gecharmeerd van deze, maar hier bekijk je de hele collectie. 


Vaasplaats

En natuurlijk kun je ook een tweede-, derde- of misschien zelfs vierdehandse vaas op de kop tikken. Marktplaats staat er vol mee! Sommigen zijn spuuglelijk, maar juist daarom misschien juist oh zo mooi.