De lelie: ideale kandidaat voor een bruidsboeket

Vrouwelijk, zuiver en vol liefde
Geschatte leestijd: 2 minuten

Iedere bruid heeft haar eigen stijl. Deze  persoonlijke look and feel kun je doorvoeren in allerlei details van de grote dag: zoals de jurk, taart, uitnodigingen en trouwlocatie. Maar natuurlijk ook in het bruidsboeket!

Lelie in je bruidsboeket Mooiwatbloemendoen.nl

Symboliek

De lelie barst van de symbolische betekenissen. Van oudsher kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven en witte lelies worden nog steeds gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid. De zoetgeurende lelie werd in de Victoriaanse tijd alleen gegeven aan geliefden.

De vele gezichten van de lelie

Er zijn meer dan honderd soorten lelies. Niet alleen in kleuren en motief is de keuze reuze, ook in grootte en geur is er enorm veel diversiteit. Zoveel mensen, zoveel smaken. De lelie heeft soorten die reukeloos zjin, of juist enorm lekker geuren. 

Tip: knip de stampers van de lelie af als je stuifmeelvlekken op je jurk wilt voorkomen. Door het knippen wordt de geur ook minder.

De lelie; bijzondere bloem barstensvol symboliek Mooiwatbloemendoen.nl
Ook heel leuk…

Bij een lelie bruidsboeket hoeft het natuurlijk niet te blijven. Denk ook aan de beeldige toepassing van lelies in corsages en tafelbloemstukken. Ook leuk: geef in de trouwuitnodiging alvast een hint door  een mooie geïllustreerde lelie erin te verwerken. Op de dag zelf kun je de trouwlocatie helemaal stylen met hangende lelieslingers, lelies in alle kleuren en maten in kleine vaasjes en gerechten waarin lelies zijn verwerkt.

Enthousiast geworden over de lelie op jouw grote dag? Lees meer over de lelie in de bloemenwijzer