In de categorie beladen bloemen: de roos

Deze klassieke dame misstaat nooit
Geschatte leestijd: 2 minuten

Situatie: je wilt een mooi boeket geven aan iemand. Een oom, een vriendin, een oude bekende. Bij de bloemist sta je te twijfelen, ga je voor chrysanten, anjers of lelies? Dan zie je daar de meest voluptueuze rozen staan. Weelderig en in een zachte kleur, de zoete geur komt je langzaamaan tegemoet. Toch neem je ze niet mee. Want ja, rozen zijn zo beladen. Tijd dat we de rozen van hun stigma afhelpen!

Roos Rozen Mooiwatbloemendoen.nl

Iets voor je vrouw of Valentijn

Rode rozen geef je alleen als je vrouw jarig is of wanneer de kalender 14 februari markeert. Toch? Deels juist. Tuurlijk geef je op deze bijzondere dagen rozen, maar waarom ook niet op een gewone dinsdag? Rode rozen zijn klassiek en misstaan nooit in huis. Combineer ze met andere stijlvolle beauties, bijvoorbeeld aan de hand van dit boeketrecept.

Beladen boodschap

“Oh hallo, met deze bloem geef ik tegelijkertijd mijn uitbundig kloppende hart. Neem je beiden aan of zal ik rustig afdruipen?” Geef je rozen, dan geef je ook hun symboliek. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. 

Kies voor kleur

Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met hun betekenis, maar lang niet alle kleuren rozen staan symbool voor hartstochtelijke en onbeantwoorde liefde. Roze rozen staan voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid. En gele staan voor vriendschap en verbondenheid. Zie je, dat valt toch allemaal reuze mee?

En dan nog iets..

Wat kan jou het eigenlijk schelen wat de roos voor betekenis draagt of op welke dagen je de bloem wel of niet hoort te geven? Laat je rebelse ik spreken en kom op voor de koningin van de bloemen. De roos is hartstikke prachtig en verdient het om aanbeden te worden. 365 dagen per jaar.