Boost boeketjes

Omdat je het waard bent!
Geschatte leestijd: 4 minuten

Wanneer heb jij voor het laatst in de spiegel gekeken en jezelf een vet compliment gegeven? "Je rockt het!" "Je bent prachtig zoals je bent." of "Ik kan de wereld aan!" We vergeten in de dagelijkse waan van de dag de meest belangrijke persoon in ons leven een steuntje in de rug te geven. Want die belangrijkste persoon, dat ben jij. Geef jezelf een extra portie zelfvertrouwen met onze boost boeketjes. Want dat ben jij dubbel en dwars waard! 

Kun je de woorden niet vinden? Lars van der Werf - beter bekend als versjes van Lars - helpt je een handje. Hij heeft zeven mooie schrijfsels geformuleerd die jou extra laten schitteren. Kies het stukje tekst uit die het beste bij jou past of aan de hand van de bloem die jij het mooist vindt. 

Tuberoos

Boost je creativiteit met de tuberoos, deze bloem symboliseert namelijk nieuwe creaties. Daarnaast ruikt deze bloem heerlijk. Hij wordt dan ook vaak gebruikt in vele exclusieve parfums, leuke bijkomstigheid toch?!

Ik maak en doe
en bloei vandaag al
voor dag en dauw
en ben zo voor mij
waar ik zelf het
meest van hou

Oranje roos

De doornen van de oranje roos geven aan dat liefde niet altijd over rozen gaat. Desondanks staat de oranje roos symbool voor waardering en sympathie, genoeg redenen dus om de liefde voor jezelf weer wat meer aandacht te schenken en op nummer 1 te zetten. 

Zijn je dagen
even prikkelig en
verre van zorgeloos,
denk dan aan toen
je lichter was en
doornloos

Solidago

Ben je op zoek naar steun in een moeilijke tijd en heb je even een hart onder de riem nodig? Dan is de solidago jouw bloem. Een flinke bos met deze bloemen geeft je de aanmoediging en zet je groei centraal staan.

Hier is mijn
licht, waarvan
je elk straaltje
hebben mag, schijn
het op je gezicht
op een donkere dag

Gladiool

Kom in een winning mood, voel je je on top of the world maar vergeet je jezelf af en toe te belonen? Verwen jezelf dan eens met een bos prachtige gladiolen. Deze symboliseren namelijk kracht, overwinning en trots. En dat verdien je!

Ik ben de gladiolen
en nog lang niet de
dood, ik heb gewonnen,
niets gestolen, want
ik ben sterk en groot

Chrysant

Geluk en gezondheid zijn toch wel twee van de belangrijkste dingen in het leven. Lukt het hier de laatste tijd nou niet zo mee, of voel je je hiermee juist sterk verbonden? Dan is de chrysant waar jij naar op zoek bent. 

In de spiegel zie
ik wie ik zien wil
en wie ik graag ben,
ik glimlach, naar mij,
stil, omdat ik mezelf
zo graag ken

Alstroemeria

De alstroemeria is het symbool voor een langdurige vriendschap. Alle zes de bloemblaadjes staan voor een waardevolle eigenschap; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Minimaal een van deze eigenschappen herken en waardeer je vast in je beste vriend of vriendin. Pak je telefoon en geef dit gedicht door. 

Ik kan zo wel zes
dingen noemen waarin
ik je vind lijken op
de mooiste bloemen,
van je begrip, je
daadkracht, je humor,
respect en geduldigheid,
met jou in mijn bestaan
win ik elke strijd

Amaryllis

De mens cijfert zichzelf van nature vaak weg, te vaak als je het ons vraagt! Laat de amaryllis je hierbij helpen. De symboliek helpt je herinneren om trots op jezelf en je betoverende schoonheid, daar word je toch vrolijk van?!

De dagen dat je
lach andere mensen
aan het lachen
maakt, is de dag
dat je weer iets
dichter bij jezelf
bent geraakt

Kies je boost boeketje

Welk boost boeketje en welk versje sprak jou het meeste aan? We zijn benieuwd! Laat het ons weten op social media op Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Kan je niet kiezen? Geef dan zo'n look booster boeketje weg aan iemand die wel een opsteker kan gebruiken!