Boeketrecept: Philia, voor vriendschappelijke liefde

Een boeket dat vriendschap uitstraalt

Niets fijner dan een goede vriend die altijd voor je klaar staat en niet bang is om je, wanneer nodig, een spiegel voor te houden. Laat deze Valentijnsdag zien hoezeer je een vriendschap waardeert door de Philia liefde te vieren. Met een passend liefdesboeket!  

Boeketrecept: Philia, voor vriendschappelijke liefde

Philia: vriendschappelijke liefde

De oude Grieken onderscheiden maar liefst acht soorten liefdes, waaronder Philia. Philia is het type liefde dat je meestal voor je vrienden voelt. Het is een niet-passionele liefde tussen mensen die zich gelijk aan elkaar voelen. Philia draait om loyaliteit, eerlijkheid en het delen van meningen en emoties. Die liefde kan je trouwens ook met je liefdespartner ervaren - vaak later in de relatie, wanneer de verliefdheid minder wordt.

Het Philia-boeket

Zo veelzijdig een vriendschap kan zijn, zo veelzijdig is ook dit boeket. Lelie, chrysant, gipskruid, gladiool en Anthurium zorgen voor een bont spektakel aan kleur, geur en vorm. Wist je dat lelie voor liefde staat en Anthurium voor gastvrijheid? Heel toepasselijk, dus. Als je hier je vriendschap niet mee bezegeld, weten wij het ook niet meer.

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

Bekijk ook onze andere Valentijnsboeketten 

Wil je meer inspiratie of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Bekijk hier onze zeven andere Valentijnsboeketten. En vergeet jouw Valentijnsboeket niet te delen via #mooiwatbloemendoen.  

PS Is jouw lokale bloemist open, dan kan je daar terecht voor je Valentijnsbloemen. Of bestel je bloemen online!