Boeketrecept: Philia, voor vriendschappelijke liefde

Een boeket dat vriendschap uitstraalt

Niets fijner dan een goede vriend die altijd voor je klaar staat en niet bang is om je, wanneer nodig, een spiegel voor te houden. Laat deze Valentijnsdag zien hoezeer je een vriendschap waardeert door de Philia liefde te vieren. Met een passend liefdesboeket!  

vriendschappelijke liefde
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Philia: vriendschappelijke liefde

De oude Grieken onderscheiden verschillende soorten liefde, waaronder Philia. Philia is het type liefde dat je meestal voor je vrienden voelt. Het is een niet-passionele liefde tussen mensen die zich gelijk aan elkaar voelen. Philia draait om loyaliteit, eerlijkheid en het delen van meningen en emoties. Die liefde kan je trouwens ook met je liefdespartner ervaren - vaak later in de relatie, wanneer de verliefdheid minder wordt.

Het Philia-boeket

Zo veelzijdig een vriendschap kan zijn, zo veelzijdig is ook dit boeket. Lelie, chrysant, gipskruid, leeuwenbek en Anthurium zorgen voor een bont spektakel aan kleur, geur en vorm. Wist je dat lelie voor liefde staat en Anthurium voor gastvrijheid? Heel toepasselijk, dus. Als je hier je vriendschap niet mee bezegeld, weten wij het ook niet meer.

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

meer liefde

Wil je meer inspiratie voor je Valentijnsboeket of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Bekijk hier onze zes andere Valentijnsboeketten. En vergeet jouw Valentijnsboeket niet te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En omdat liefde niet altijd over rozen gaat, gaan onze DIY's dat wel! Ontdek hoe je jouw geliefde verrast met een prachtige bloemenkaars, een fijne rozenscrub of heerlijke rozenpunch. Succes gegarandeerd!