Boeketrecept: Agape, voor universele liefde

Vriendelijkheid in een boeket

Liefde kent vele vormen. De oude Grieken onderscheiden verschillende soorten liefde. Agape is daar één van: een universele liefde voor alles wat er is en leeft. Is dit de liefde die jij wilt vieren? Dan hebben wij een passend boeket voor je. 

blauwpaars boeket agape
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Agape: universele liefde

Agape is de universele liefde; de liefde voor het totale universum. Deze liefde wordt ook wel als een universele vriendelijkheid gezien, waarbij je het beste voor hebt met andere mensen, de natuur en de wereld in z’n geheel. De oude Grieken geloofden dat mensen altijd omringd zijn door deze liefde.

Het Agape-boeket

In een Agape-boeket is iedere bloem - van Clematis tot Delphinium - welkom. Hoe kan het ook anders, met zo’n inclusieve liefde? Door het boeket letterlijk op een voetstuk(je) te plaatsen geef je 'm nog meer ruimte om te shinen. 

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

MEER (BLOEMEN)LIEFDE

Benieuwd naar andere liefdesboeketten? Bekijk hier onze zes andere boeketten. Vergeet jouw Agape-boeket niet te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Heb je nog meer liefde te geven? Ontdek dan onze DIY's met rozen in de hoofdrol. Verras je geliefde bijvoorbeeld met een zelfgemaakte bloemenkaars of een fijne rozenscrub. En omdat liefde door de maag gaat, serveer je jouw geliefde natuurlijk een heerlijke rozenpunch.