Boeketrecept: Agape, voor universele liefde

Vriendelijkheid in een boeket

Liefde kent vele vormen. De oude Grieken onderscheiden maar liefst acht soorten liefdes. Agape is daar één van: een universele liefde voor alles wat er is en leeft. Is dit de liefde die jij op Valentijnsdag wilt vieren? Dan hebben wij een passend liefdesboeket voor je. 

Boeketrecept: Agape, voor universele liefde

Agape: universele liefde

Agape is de universele liefde; de liefde voor het totale universum. Deze liefde wordt ook wel als een universele vriendelijkheid gezien, waarbij je het beste voor hebt met andere mensen, de natuur en de wereld in z’n geheel. De oude Grieken geloofden dat mensen altijd omringd zijn door deze liefde.

Het Agape-boeket

In een Agape-boeket is iedere bloem - van Clematis tot Delphinium - welkom. En ook voor vruchten (pssst, Gomphocarpus fruticosus) staat dit boeket open. Hoe kan het ook anders, met zo’n inclusieve liefde? Door het boeket letterlijk op een voetstuk(je) te plaatsen geef je 'm nog meer ruimte om te shinen. 

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

Bekijk ook onze andere Valentijnsboeketten

Wil je meer inspiratie of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Bekijk hier onze zeven andere Valentijnsboeketten. En vergeet jouw Valentijnsboeket niet te delen via #mooiwatbloemendoen.  

PS Is jouw lokale bloemist open, dan kan je daar terecht voor je Valentijnsbloemen. Of bestel je bloemen online!