BOEKETRECEPT: 3X EEN FRISSE HERFSTWIND IN HUIS

De herfst laat zich van een andere kant zien
Geschatte leestijd: 3 minuten

Niet alleen het weer laat zich van een andere kant zien in de herfst. Zo ook ingrediënten in de supermarkt, luxe ogende etalages én bloemenwinkels. Het is weer tijd voor dieprood, frisgeel en zwoele oranjes met een gouden randje. Voor warme stoffen en zwierige materialen. Het nodigt uit om weer even creatief na te denken. Hoe schikken we een boeket? Doe het eens anders: schik je boeket als bloemstuk, kies voor een statement vaas of ga all in. Ook nice: voeg gedroogde bloemen toe aan je boeket! 

Herfstboeketrecept Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zelf droogbloemen maken | Mooiwatbloemendoen.nl

Bloemschikboeket

De pracht en praal bij de meeste boeketten begint pas boven de rand van de vaas. Maar wat als het spektakel al in de vaas begint? Benader het boeket als bloemstuk. Er zijn geen regels, dus wees vooral tegendraads. De onderkant van de vaas bedek je eventueel met een laagje oase dat je nat hebt gemaakt. Steek hierin de bloemen. Dit zijn de bloemen voor de onderste laag. In het midden hiervan plaats je het “gewone” boeket. Probeer ook hierin hoogteverschil en speelsheid door te voeren. Door het gebruik van pluimen, verschillende vormen en een divers kleurenpalet. Dit boeket kun je ook helemaal schikken met gedroogde bloemen. 

Koppig boeket

Is het bloemschikboeket niet aan jou besteed? Een ander idee wat ook heel goed uitpakt, is het plaatsen van een herfstboeket vol pluimen en sprieten in een opvallende vaas. Dit renaissance-exemplaar voor een rebels droogboeket bijvoorbeeld. Knappe kop!

Herfstboeketrecept Mooiwatbloemendoen.nl

Weelderig herfstboeket

Of ga all-in. Laat al je favoriete herfstkleuren- en vormen terugkomen in dit luxe herfstboeket. Dahlia? Check. Crocosmia? Check. Hypericum? Check. Waarom kiezen als je alles kunt laten samenkomen tot één groot weelderig boeket. Verwelkom de herfst in stijl. Je lokale bloemist kan je vast en zeker helpen met het draaien, maar je kunt ook zelf een biedermeier of veldboeket maken. Zet de vaas op een mooi voetstuk. Dat heeft ‘ie wel verdiend.  

meer herfst-inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van die warme herfst-tinten? Snappen we! Ontdek ook eens dit oogstboeket, ga aan de slag met een prachtige herfstkrans, of geef je humeur een boost met dit mood booster boeket. En voor je dagelijkse dosis (herfst)inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Facebook en Pinterest