Bloemenliefde in de Keukenhof

Love is in the air

Trek je stoute schoenen maar aan, want de Keukenhof staat dit jaar in het teken van romantiek! Doe je geliefde een aanzoek in de roodgekleurde Cupido Garden, laat je inspireren tijdens de romantische bloemenshows of droom weg bij de verliefde klanken van het festival ‘Romantiek in de Keukenhof’. Moeten we je nog meer overtuigen?

Keukenhof Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Keukenhof

Dat de Keukenhof ooit een keer het thema ‘romantiek’ zou krijgen, is geen verrassing. De tuin werd namelijk aangelegd in 1857, toen de Romantiek in volle gang was: een kunstzinnige en intellectuele stroming waarin emotie, natuur en verbeelding centraal stonden. In deze tijd waren tuinen ontzettend geliefd, het liefst waren ze zo groot, weelderig en kleurrijk mogelijk. En zo werd ook de Keukenhof aangelegd: een gigantische siertuin van Kasteel Keukenhof met schitterende bloemen en planten.

Stoere bloementuinen

Oké, hoewel de kleuren van de liefde dit jaar de overhand hebben, is er ook voor de nuchtere romantici onder ons genoeg te doen. Zo is er bijvoorbeeld de bonte Rebel Garden, met een humoristische kijk op tuinieren; of kun je in de Health Garden inspiratie op doen voor een gezond voortuintje. Terwijl jij dus even wegkwijnt bij 50 tinten rood, kan jouw lief zijn ei kwijt tussen de stoere bloementuinen. Heerlijk toch?

Jaloersmakend boeket

Oh, en nu je er toch bent, bekijk dan ook zeker het tulpenmozaïek en alle andere unieke kunstwerken! In totaal zijn dit jaar 7 miljoen bloembollen geplant met meer dan 800 verschillende tulpen, waar creatieve bloemartiesten de mooiste creaties mee hebben gemaakt: een uniek gezicht! Ben je het rondlopen even zat? Schuif dan aan bij een van de bloemenshows of bloemschikdemonstraties, waar ervaren bloemisten uitleggen hoe je bloemen kunt samenbrengen tot een jaloersmakend boeket.

 

Nagenieten

Heb je nog energie over, blijf dan zeker nog even nagenieten tijdens het muziekfestival Romantiek in de Keukenhof; omringd door miljoenen wiegende tulpen word je daar getrakteerd op prachtige klassieke klanken waar je helemaal rozig van wordt.. Een bijzondere ervaring om deze fleurige dag af te sluiten!

De Keukenhof is open van 22 maart t/m 13 mei 2018.