Bloemenkunst van Nathalie Boutté

Een unieke interpretatie van de lisianthus

Dunne stroken papier, geduldig één voor één neergelegd, zodat een uniek verenkleed ontstaat; dát typeert het werk van de Franse Nathalie Boutté. Zo ontstaat een papieren kunstwerk dat steeds anders oogt en een prachtig kleurenverloop laat zien. Kijk maar eens naar haar unieke interpretatie van de lisianthus.

Copyright: Magnin-A, Boutté, ADAGP 2015

Creaties van stroken papier

Nathalie Boutté werd geboren in 1967. Zij woont en werkt in Montreuil, in de buurt van Parijs. Het is lastig Nathalie in een hokje te stoppen. Is ze fotograaf? Schilder? Beeldhouwer? Eigenlijk is haar werk een unieke combinatie van al deze kunstvormen. Ze knipt lange, smalle stroken papier die ze vervolgens geduldig samenstelt tot een intrigerende creatie. Het papier dat ze gebruikt bestaat uit gerecycled zijdepapier, pagina's uit oude romans en doorschijnend kalkpapier. De strips brengt zij gelaagd aan, dicht op elkaar, als riet op een dak. De gekleurde uiteinden vormen samen de afbeelding.

De lisianthus door Nathalie Boutté’s ogen

Deze unieke interpretatie van de lisianthus maakte Nathalie Boutté in 2010. Bijzonder toch? Kijk eens hoe al die kleine stroken papier samenkomen in een prachtig, kleurrijk beeld. En verander je van standpunt, dan verandert ook de bloem. Je kunt dus blijven kijken...

Experimenten met materialen

Nathalie is autodidact; ze heeft geen gespecialiseerde opleiding of diploma. Alles wat ze weet en kan, heeft ze zichzelf aangeleerd. Het is pure passie! Ze is ervan overtuigd dat de sleutel tot kennis zit in het experimenten met materialen. Iedere creatie is voor haar het begin van iets nieuws. Haar techniek blijft zich ontwikkelen en verbeteren. Wij blijven haar dan ook volgen.

Bloemenkunst van Nathalie Boutté - lisiantus Mooiwatbloemendoen.nl

 

Bloemenkunst van Nathalie Boutté - lisiantus Mooiwatbloemendoen.nl