Bloemen zijn de nieuwe IT-tassen

Een prachtige fotoreportage met bloemen in de hoofdrol

We rennen en vliegen door onze dagen heen. We zijn druk, onze dagen zijn hectisch en de digitale wereld vraagt ons continue om aandacht. Een tegenbeweging op deze manier van leven is dan ook een logisch gevolg. Het verlangen naar balans, naar rust, naar onthaasten. De wil om dichter bij de natuur te leven, jezelf leren kennen. We willen even weg van de dagelijkse sleur, het (stads)lawaai en de drukte. Op zoek naar de rust die de natuur kan bieden. 

 Material Magazine Kooperation Tollwasblumenmachen.deCopyright: Material Magazine

Bloemen stelen de show

Ons Duitse zusje Tollwasblumenmachen.de heeft deze trend in samenwerking met Material Girl vertaald naar een eigentijdse fotoserie. Vastgelegd door de lens van fotograaf Cihan en op beeldende wijze verteld door model Poppy Okotcha. Het toneel is afwisselend binnen en buiten, maar de showstelers zijn steeds hetzelfde: bloemen. Meerdere bloemen van de Bloemenagenda passeren de revue, maar er wordt ook aandacht gegeven aan wat minder bekende schoonheden. Denk aan de mooie witte bloemblaadjes van gipskruid of speelse bossen vol madeliefjes. Waar deze bloemen normaal gesproken misschien eerder een bijrol hebben in een boeket, hebben ze in deze serie een eervolle hoofdrol. 

Ruby Mary Lennox

In Exposé 15 lieten we je kennis maken met flower stylist Mary Lennox. Geef je haar een bos bloemen dan tovert ze die om tot kunstzinnige boeketten en prachtige arrangementen. Voor deze fotoserie lag de taak van bloemendecoratie dan ook bij haar. Speciaal voor deze samenwerking verlegde ze haar focus van verschillende bloemen in één boeket, naar elke bloem op zich. Met een prachtig resultaat als gevolg!

Spreek je een woordje Duits? Dan is het zeker gaaf om het tijdschrift Material Girl eens in handen te krijgen. Je zintuigen worden geprikkeld door prachtige beeldcomposities en bijzondere verhalen.

Material Magazine Kooperation mit Tollwasblumenmachen.de Copyright: Material Magazine

Speciale dank aan het hele team van Material Girl Magazine en in het bijzonder aan Kira Stachowitz, (fotograaf) Cihan Öncü, (mode/styling) Dogukan Nesanir, (bloemstylist) Mary Lennox, (producer) Lennart Schlageter, Romain Dermouche @Creartvt (casting), (haarstylist) Noriko Takayama, (make-up) Susanna JonasPoppy Okotcha (Oui Management). Verdere ondersteuning werd verleend door styling-assistente Jeanne-Ange Wagne en foto-assistent Ali Gulsener.