Bloeiende advent

Aftellen naar Kerstmis met kaarsen en bloemen

Wat is het donker hè? Kaarsen en bloemen zijn fijne lichtbrengers in de dagen voor Kerst. Flikkerende vlammetjes zijn 'gewoon' gezellig of brengen je heel bewust in de sfeer van de advent. Wat het achterliggende gevoel ook is, met bloemen maak je het kaarslicht nog specialer.

Bloeiende advent - Mooiwatbloemendoen.nl

Kaarsen en bloemen

Tijdens de adventsperiode brand je vier kaarsen. Op elke zondag steek je er een aan, waardoor op de laatste zondag alle vier de kaarsen branden. Een mooi ritueel tijdens de donkerste dagen van het jaar. Natuurlijk kun je het lichtverspreidende aura van de kandelaar nog wat extra opfleuren met bloemen.

Paarse bloemen

Een gedroogde Hydrangea staat mooi melancholisch te zijn naast een loeistrakke kandelaar. Ook paarse bloemen vormen een prima duo met je adventskandelaar, helemaal omdat paars nog intenser wordt als er kaarslicht op schijnt. Paarse bloemen die je bloemist vast in huis heeft tijdens de advent zijn chrysanten, de lisianthus, een orchidee of de amaryllis.

Advent, wat is dat ook alweer?

In het Christendom is de advent de aanloopperiode naar Kerstmis. Het woord advent komt van het Latijnse adventus, wat "komst" betekent. De adventperiode begint vier zondagen voor Kerst en eindigt op kerstavond. In 2016 zijn het de zondagen:

  • 27 november
  • 4 december
  • 11 december
  • 18 december

In kerken zie je in deze periode traditioneel veel paars, de kleur van boete en inkeer.

Credits:

De kandelaar is van By Lassen, de kaarsdover is van Ferm Living. Als tafelkleed gebruikten we plaid Siennna van Designers Guild. Het vaasje is vintage.