Blauwe tulpen tegen de Blue Monday dip

Samen kun je alles aan!
Geschatte leestijd: 2 minuten

De derde maandag van januari: uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar. Het is de ongelukkige combinatie van lege feestdagportefeuilles, extra kilo’s op de weegschaal, niet behaalde voornemens en wintertenen. Bah, mogen we ons verstoppen onder de dekens voor een stevige baalsessie? Een beetje omdenken kan ook: positief gekeken kan het vanaf nu alleen nog maar beter worden. Wil je deze Blue Monday goed doorkomen? Haal dan een verse bos blauwe tulpen in huis! Een voor jezelf en een voor je bestie die ook wel een opkikker kan gebruiken. Hallo blauwe schoonheden, dag blues!

Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Zoekspelletje

Is het je wel eens opgevallen? In de natuur komt de kleur blauw een stuk minder vaak voor dan bijvoorbeeld groen, rood of geel. Wellicht dat we daarom vaak op zoek zijn naar blauwe verschijningen in flora en fauna. Schaarste intrigeert, nietwaar? Neem de tijd en kijk met andere ogen. Door je wimpers lijkt lila ook wel een beetje blauw. En met wat inlevingsvermogen is grijs met het juiste licht opeens een ijzig kleurtje. Opeens zie je blauw overal om je heen. In hortensia’s, distels, ooievaarsbek en echeveria’s. Met deze andere kijk op blauw straalt Blue Monday als nooit tevoren! 

Krachten bundelen

Samen sta je sterker, nietwaar? Samen schuilen onder een paraplu is vele malen gezelliger dan de regen alleen trotseren. Samen een tissuebox delen als je snipverkouden bent, voelt stukken minder miserabel. Zo ook op Blue Monday. Versla het winterdipje en sleur je beste vriend(in) ook uit het depri hoekje! Met een bos verse bloemen op tafel, een theepot vol warmte en de focus op jullie ambities en dromen voor de toekomst wordt het een fijne dag. Beloofd!

Meer bloemengeluk

Kun je wel wat meer (bloemen)geluk gebruiken? Geef je zelfvertrouwen en energielevel een boost met een power-boeketje, of ontdek meer over de vrolijke tulp in dit artikel. Kom jij Blue Monday ook door met bloemen? Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.