Blauwe tulpen tegen de Blue Monday dip

Samen kun je alles aan!

De derde maandag van januari: uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar. Het is de ongelukkige combinatie van lege feestdagportefeuilles, extra kilo’s op de weegschaal, niet behaalde voornemens en wintertenen. Bah, mogen we ons vandaag verstoppen onder de dekens voor een stevige baalsessie? Een beetje omdenken kan ook: positief gekeken kan het vanaf nu alleen nog maar beter worden. Beloofd! Maar hoe komen we deze dag door? Door een verse bos blauwe tulpen in huis te halen. Een voor jezelf en een voor je bestie die ook wel een opkikker kan gebruiken. Hallo blauwe schoonheden, dag blues!

Blauwe tulp Mooiwatbloemendoen.nl

Zoekspelletje

Is het je wel eens opgevallen? In de natuur komt de kleur blauw een stuk minder vaak voor dan bijvoorbeeld groen, rood of geel. Wellicht dat we daarom vaak op zoek zijn naar blauwe verschijningen in flora en fauna. Schaarste intrigeert, nietwaar? Neem de tijd en kijk met andere ogen. Door je wimpers lijkt lila ook wel een beetje blauw. En met wat inlevingsvermogen is grijs met het juiste licht opeens een ijzig kleurtje. Opeens zie je blauw overal om je heen. In hortensia’s, distels, echeveria’s en ooievaarsbek. En opeens straalde Blue Monday als nooit tevoren. 

Krachten bundelen

Samen sta je sterker, nietwaar? Als stelletje schuilen onder een paraplu is vele malen gezelliger dan de regen alleen trotseren en een tissuebox delen als je snipverkouden bent, voelt stukken minder miserabel. Zo ook vandaag. Ga het winterdipje uit de weg en sleur je beste vriend(in) ook uit het depri hoekje. Met een bos verse bloemen op tafel, een theepot vol warmte en de focus op jullie ambities en dromen voor de toekomst wordt vandaag echt een hartstikke fijne dag. Beloofd!