Apéro-drankjes met bloemen

Proosten op de natuur

Wist je dat men in de Middeleeuwen al een aperitiefje nam voor het diner? De drankjes op plantaardige basis bleken dé kickstart om de eetlust op te wekken. Deze herfst geven we een moderne draai aan twee apéro klassiekers. Bekijk snel de twee recepten voor een aperitief met florale twist.

DIY French Apéro drankjes met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Rozenmartini

Een smakelijke variant op de klassieke martini. Gebruik voor dit recept biologisch rozenwater, deze is zachter van smaak. Zo maak je 'm.

Kir royale met hibiscus

Dit is een variatie op de Franse klassieker. In plaats van crème de cassis gebruiken we Mexicaanse likeur gemaakt met hibiscusbloemen. Het recept vind je hier.

Afzakkertje

Te bloemig voor jou? Ook heel lekker is een digestief (dus voor ná het diner) gemaakt van bloemen, kruiden en planten. Een heerlijke traktatie die je uiteraard decoreert met eetbare bloemen*. Vooral een Italiaanse amaro, ook wel een kruidenbitter, heeft positieve, opvallende eigenschappen: het reinigt het smaakpalet en laat je eten sneller verteren. Perfect voor als je net iets teveel hebt gegeten. Deze bloemen en planten kun je onder andere in dit drankje verwachten: alsemkruid, engelwortel, kaneel, vanille, kardemom, melisse, zoethout, anijs, gember, vlierbloesem, jeneverbes, salie, tijm en kinine.  

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.