Aan alle dappere Leeuwen: dit is jouw bloemenhoroscoop

Dit is de bloem die bij jouw sterrenbeeld past

Leeuw: 24 juli t'm 23 augustus

Of je er nu in gelooft of niet, iedereen leest wel eens zijn horoscoop. Je weet vast wel de karaktereigenschappen te noemen van het sterrenbeeld waarin je geboren bent. Niet alleen hemellichamen willen hun zegje doen over je persoonlijkheid. Ook bloemen hebben een signatuur die passend gekoppeld kunnen worden aan een sterrenbeeld. In samenwerking met ELLE en astroloog Bernard Fitzwalter hebben we een bloemlezing gemaakt. Lees snel welke bloem bij jou past!

Bloemlezing Leeuw Mooiwatbloemendoen.nl

De sterren over Leeuw

Leeuw jij bent onweerstaanbaar! Je bent charmant, sprankelend en zit boordevol creativiteit. Een tikje ijdel ben je ook, maar dat mag soms heus wel een beetje. Tenslotte geef jij alle liefde dubbel en dwars terug. Deze uiteenzetting van eigenschappen gaat perfect samen met: zonnebloem.

Deze bloem onderstreept jouw persoonlijkheid

Welke andere bloem dan de zonnebloem past er nou beter bij Leeuw, de koning der tekens en de belichaming van de zon? De bloem lijkt ook op het teken, groot en krachtig als ze is en met haar blaadjes die vanuit het hart uitstralen, net als de manen rond een leeuwenkop. De bloem draait altijd met de zon mee, doet je glimlachen en aan de zomer denken. De Inca's vereerden haar als beeld van hun zonnegod en de bloem is ook in de kunst vaak gebruikt als symbool voor de zon. Een positieve bloem met een sterk symbolische waarde, die niet voor niets ook vaak voorkomt in logo's van ecologische organisaties en goede doelen. 

De rest van het dierenriemboeket

Nieuwsgierig geworden? Bekijk ook de bloemlezing van de andere sterrenbeelden.

Illustraties: Nicola Kloosterman