24 uur Moederdag

Ze staat ook klokje rond voor jou klaar
Geschatte leestijd: 3 minuten

Het maakt niet uit hoe laat je haar belt, ze neemt altijd op. Voor dag en dauw staat ze voor de deur om op de kinderen te passen. En in het weekend rijdt ze speciaal een blokje om richting tuincentrum zodat jij niet na een lange werkweek óók dát nog eens hoeft te doen. De schat! Voor een moeder die 24/7 voor je klaarstaat mag je wel een keer iets extra’s doen. Vier dit jaar Moederdag eens een heel etmaal lang. Klinkt als een hele taak, is het niet. Wij hebben het voor je op een rij gezet:

09.00 uur ontbijt op bed

Ervan uitgaande dat je niet meer thuis woont, zal je vandaag extra vroeg je bed uit moeten om je moeder te trakteren op heerlijke baksels met bloemen. Uiteraard vergezeld met een klein vaasje met een mooie bloem.

11.00 uur wandelen in het park

Uitgegeten? Tijd om de benen te strekken. Doe eens een rondje in het park, de lokale botanische tuin of een mooie wandelroute in het bos. Ben je bijvoorbeeld al eens in de Hortus Botanicus geweest? Of wezen struinen in het adembenemende paleispark behorende bij Paleis Het Loo? Kijk met nieuwe ogen en ontdek bijzondere bloem- en plantsoorten.

13.00 uur uitgebreide brunch

Een frisse neus en stevige wandeling zorgen voor een hongerige maag. Strijk neer bij een gezamenlijk favoriet lunchtentje. Tijdens een lekkere kop koffie en overheerlijke lunch surf je naar Mooiwatbloemendoen.nl voor boeketinspiratie en –recepten.

15.00 naar de bloemist of tuincentrum

Op naar de bloemist. Met de net opgedane inspiratie laat je moederlief haar lievelingsbloemen uitkiezen voor het boeket van haar dromen.

17.00 aan de borrel én fröbel

Bloemen in de vaas en schoenen uit. De vijf zit in de klok dus het is hoog tijd voor een borrel terwijl je aan de knutsel gaat. Tijdens grappige anekdotes en het ophalen van herinneringen vereeuwigen jullie de, tijdens de wandeling ontdekte, bloemen en planten op papier. Met potloden, stiften, polaroids en meegenomen bladeren. Genoeg DIY inspiratie heb je natuurlijk reeds opgedaan. Voelt het niet als een naschoolse woensdagmiddag?

Hammered flower Mooiwatbloemendoen.nl

19.00 uur diner met bloemen

Tijd voor het avondeten. Nee mam, voor jou geen bloemenschort en aardappelschilmes vanavond. We gaan de deur uit en laten ons verwennen. Natuurlijk heb je al uitgebreid onderzoek gedaan naar een hip restaurant waar ze smakelijke gerechtjes maken met bloemen en producten uit eigen (moes)tuin.

Wij vleien graag hier neer voor een botanisch maal:

Villa Augustus – Dordrecht
De Jong – Rotterdam
De Kas – Amsterdam

22.00 uur proosten met een bloemige cocktail

Proost op een geslaagde dag met een vlierbloesem martini of een pittige gin-tonic met verse kruidentakjes. Ook leuk: maak zelf een bloemige cocktail met rozenblaadjes of een ijspunchbowl met bloemen.

De volgende ochtend..

Een etmaal is een etmaal. Dus voor de klok 9 uur slaat op maandagochtend laat je een enkele bloem of klein plantje bezorgen bij mama thuis of op kantoor. Op het bedankkaartje kun je haar uitgebreid vertellen hoe fijn je het hebt gevonden en hoe zeer je haar waardeert. Zeker weten dat ze zich ook vandaag de meest geliefde moeder ter wereld voelt!