1 tafel, 2 sferen: roos versus anjer

Iedere bloem creëert zijn eigen sfeer op tafel

Een uitgesproken boeket met zoveel mogelijk verschillende soorten brengt de gerechten nog meer tot leven. Losse, betekenisvolle bloemen maken het samenzijn nog feestelijker en stijlvolle eenvoud in een vaasje zorgt dat je servies net een kunstwerk lijkt. Wat zet jij op tafel? En nee, dan hebben we het nu natuurlijk niet over het eten. Geniet nu extra smakelijk van de mooiste blaadjes en organiseer je persoonlijke, perfecte diner.

Zet je bloemenhandtekening

Met je lievelingsbloem maak je je tafel persoonlijk en geef je het geheel je eigen bloemenhandtekening. Je kunt steeds een totaal nieuwe sfeer creëren met hetzelfde servies en je overheerlijke, bij iedereen in de smaak vallende, lievelingsgerecht. Pas de boeketten aan aan de seizoenen, je gasten, de gelegenheid. Laat geuren mengen en vormen spreken. Met jouw botanische favoriet is alles mogelijk. Hieronder laten we zien dat je met twee verschillende bloemen, met eenzelfde tafelsetting, een heel ander effect kunt creëren.

Tafellinnen, borden en anjers

Kies bijvoorbeeld voor de hartstochtelijke anjer, dan zit je gelijk met een luxeprobleem. Wordt het dieppaars in combinatie met fluorescerend geel voor een knallend effect of champagnekleur voor een subtiele, warme touch? Zet je een losse bloem in de picture of kies je een overdaad aan trosanjers? De zachte geurende blaadjes met ronde, gekartelde of gefranjerde randjes... Zijn ze niet om op te eten? Figuurlijk dan natuurlijk. 

Majestueuze tafeldame

Een totaal ander effect bereik je met de romantische koningin der bloemen: de roos. Ze is verrassend speels en vrolijk, maar altijd stijlvol. Zet haar op de eettafel, omdat ze bij bijna iedereen een glimlach op het gezicht tovert. Of kies voor de kleurrijke betekenissen bij een diner met je dierbaren. Zo staat rood bijvoorbeeld voor liefde en respect, wit voor puurheid en geel symboliseert intieme vriendschap en verbondenheid. Eigenlijk maakt het niet eens veel meer uit wat je kookt, het wordt toch een heerlijke avond!

Welke van deze twee bloemen heeft jouw voorkeur? Of kies je voor een andere lievelingsbloem? We zijn benieuwd! Laat hetons hier weten?